Gratis

om 19:30 uur inloop, 20:00 uur start programma

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

 

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

GOGBOT Café: Close Encounters

Zet dit event in mijn agenda
08-06-2017 12:06 24-07-2024 12:07 Amsterdam GOGBOT Café: Close Encounters <p>Om een inspirerende aanzet te geven tot de editie van 2017 met als thema Intergalactic, organiseert GOGBOT een serie netwerk events, waaronder het GOGBOT Café op 8 juni in Tetem. GOGBOT Café is een informele avond&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Om een inspirerende aanzet te geven tot de editie van 2017 met als thema Intergalactic, organiseert GOGBOT een serie netwerk events, waaronder het GOGBOT Café op 8 juni in Tetem.

GOGBOT Café is een informele avond met gasten uit de kunst en wetenschap waarbij presentaties, korte lezingen en interviews worden gehouden in relatie tot GOGBOT 2017. Voor deze avond zijn Jip de Beer, Jacco Borggreve, Jos Volkers, Jeannette Petrik, Jort van Welbergen, Gameshop Twente en DJ Tapejockey uitgenodigd. Zij tonen hun visie en beeldfragmenten om vervolgens het gesprek aan te gaan over wellicht het meest spannende en onvoorstelbare wat ons aardbewoners kan overkomen. Hoe verhouden wij ons tot het andere, het onbekende? Wat valt er te halen en vallen wij terug op onze koloniale gewoonten; uitbuiten of winst maken?

Jip de Beer
Hoe kan een 3D wezen zoals jij en ik een virtueel landschap bezoeken van webpagina’s, opgebouwd uit digitale architectuur? Jip de Beer studeerde af aan het Frank Mohr Institute en is genomineerd voor GOGBOT Youngblood 2017. Tijdens het GOGBOT Café presenteert hij Web Spaces – 3D Printed Web Page, ontwikkeld in residency bij V2_ Rotterdam.

Jacco Borggreve
Jacco Borggreve, student aan AKI ArtEZ, vertelt over zijn Greyman project, waarbij hij online gevolgd kan worden dankzij een ingebrachte GPS tracker in zijn lichaam.

Jos Volkers
Jos Volkers is beeldend kunstenaar en afgestudeerd aan het Frank Mohr Institute. Hij geeft een Skype interview vanuit Boekarest waar hij werkt aan de voorbereiding van zijn Bioremediating Missile: de in 2017 en 2018 te bouwen raket als symbool voor de staat van de wereld en verwijzend naar de ecologische crisis, technologie, oorlog en de rol van de mens.

Jeannette Petrik
Designer, onderzoeker en schrijver Jeannette Petrik was tijdens TEC ART 2017 in WORM Rotterdam host en medesamensteller van het Predator Earth symposium. Tijdens GOGBOT Café geeft ze haar visie op dit sub thema van GOGBOT Intergalactic.

Jort van Welbergen
Jort van Welbergen, gamedesigner en afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, geeft een Skype interview over zijn science fiction simulatie STAR CITIZEN, met 200 miljoen het grootste Kickstarter project ter wereld.

Gameshop Twente
Gameshop Twente neemt ons mee in de wereld van online interactieve games en spelcomputers rond het thema van GOGBOT 2017: Intergalactic.

DJ TapeJockey
Live muziek door Dave Adry aka DJ TapeJockey, de onnavolgbare en strikt analoge cassette-DJ uit Enschede.

Mastodon