Gratis

Vooraf:
17:00-19:00: Daghap bij TwentsBeleg in de AKI: vegetarische groentecurry met rijst en naan brood. De Daghap kost 7,50 euro.

Programma in Tetem:
19:00: Inloop
19:30-22:00: GOGBOT Café met talks en een performance van StickMan door Stelarc

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

GOGBOT Café

Zet dit event in mijn agenda
23-05-2018 07:05 23-07-2024 05:07 Amsterdam GOGBOT Café <p>Welke ontwikkelingen zijn onze wereld radicaal aan het veranderen, nu we in staat zijn om biologische data te beheersen en te verbinden met technologie? Stelarc, Wilfred van der Wiel en Agnieszka Anna Wolodzko&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Welke ontwikkelingen zijn onze wereld radicaal aan het veranderen, nu we in staat zijn om biologische data te beheersen en te verbinden met technologie? Stelarc, Wilfred van der Wiel en Agnieszka Anna Wolodzko nemen ons tijdens GOGBOT Café mee in de wereld van (bio)technologie en bio-art. ROC studenten tonen korte films die ze voor GOGBOT hebben gemaakt. Na afloop geeft Stelarc een live performance van StickMan.

Stelarc staat bekend om zijn grensverleggende performances waarbij hij zijn lichaam verandert in een post-menselijke cyborg. Maar ook om controversiële werken zoals een derde oor dat operatief is ingebracht in zijn arm of een buiksculptuur die hij buiten zijn lichaam kon besturen. Stelarc vertelt over zijn fascinatie voor het lichaam als biologische machine en het creëren van alternatieve anatomische architecturen.

Wilfred van der Wiel, Professor Nano-elektronica aan de Universiteit Twente, vertelt over een baanbrekende nano-chip waarin processen op dezelfde manier plaatsvinden als in het brein. Door kunstmatige intelligentie te koppelen aan het brein van een rat wordt gekeken of het dier slimmer gemaakt kan worden. Deze chip biedt nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van implantaten bij dieren en uiteindelijk ook bij mensen.

Met nieuwe biotechnologieën zoals klonen, weefselmanipulatie, bewerken van DNA en het onderzoek naar microbiologie, zijn cultuur en natuur niet langer van vaststaande betekenis en relevantie. Agnieszka Anna Wolodzko, onderzoeker aan de Universiteit Leiden en coördinator van AKI BIO MATTERs, vertelt over de ontwikkelingen van bio art en kunstenaars die leren, denken en creëren met levend materiaal.

GOGBOT Café is een serie events in aanloop naar het GOGBOT festival dat plaatsvindt van 6 t/m 9 september. Thema dit jaar is Future Flash 200: from Frankenstein to Hyperbrain. GOGBOT Café vindt plaats in het kader van de tentoonstelling StickMan.

Mastodon