Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

GOGBOT Intergalactic

Zet dit event in mijn agenda
07-09-2017 12:09 23-05-2024 03:05 Amsterdam GOGBOT Intergalactic <p>Sinds de eerste GOGBOT in 2004 is Science Fiction een rode draad in alle edities geweest. De 21ste eeuw is in een stroomversnelling geraakt met een explosieve groei van (computer)technologie en het internet&#8230;.</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Sinds de eerste GOGBOT in 2004 is Science Fiction een rode draad in alle edities geweest. De 21ste eeuw is in een stroomversnelling geraakt met een explosieve groei van (computer)technologie en het internet. Een ontwikkeling die barst van wetenschappelijke innovaties en een ongekende inspiratie vormt voor kunstenaars, makers, denkers en onderzoekers. GOGBOT anticipeert op deze maatschappelijke actualiteit door het festival met uitdagende bijdragen vanuit diverse invalshoeken te programmeren, met elk jaar een verschillend thema. Het thema van dit jaar is Intergalactic met de sub thema’s Space Junk, Warp Crash, Predator Earth en Steering the Universe.

De afgelopen jaren zijn diverse ontwikkelingen gaande die een nieuw licht schijnen op dit thema, denk aan de baanbrekende onderzoekpublicatie van fysicus Erik Verlinde, die de zwaartekrachttheorie van Einstein in een nieuw perspectief plaatste, waardoor theoretische mogelijkheden ontstaan voor ruimte reizen naar andere sterrenstelsels. Maar ook de James Webb telescoop die in 2018 de ruimte in schiet zodat we kunnen kijken wat voor atmosfeer de planeten hebben en hoe het klimaat daar is. De menselijke reis in de ruimte komt steeds dichterbij. De meest recente ontdekkingen reppen zelfs van meerdere parallelle universums. Voldoende materiaal om met kunstenaars, wetenschappers, ondernemers, gamers, schrijvers, filosofen en denkers van gedachten te wisselen over deze thematiek.

In aanloop naar het festival organiseerden GOGBOT en Tetem op 8 juni een GOGBOT Café met als thema Close Encounters. Tijdens het festival is in Tetem de tentoonstelling Spectra te zien van Matthijs Munnik.

Mastodon