Gratis

Aanmelden kan via deze link.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

GOSH @ TETEM

De Gathering for Open Science Hardware (GOSH) Community organiseert op 19 juli van 10.00-17.00 uur, een eendaagse bijeenkomst bij Tetem. De bijeenkomst is gericht op de rol van Open Science Hardware (OScH) binnen het Nederlandse ecosysteem van wetenschap en technologie. De GOSH-gemeenschap is een wereldwijd netwerk van voorstanders en beoefenaars van open science hardware; een disciplinair en wereldwijd divers cohort van hardwareontwikkelaars, kunstenaars, beleidsmakers en gemeenschapsorganisatoren. De GOSH-community beschouwt OScH als een belangrijk mechanisme voor het verminderen van barrières tussen verschillende makers en gebruikers van wetenschappelijke hardware. Daarmee stimuleert OScH het open en vrijuit delen van kennis.

De GOSH-community organiseert meerdaagse Global Gatherings waarbij belangrijke OScH-beoefenaars van over de hele wereld samenkomen en kleinere bijeenkomsten die zich richten op de rol van OScH binnen een specieke lokale context. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Africa Open Science Hardware (AfricaOSH) Summit en reGOSH, dat regionale bijeenkomsten organiseert in Latijns-Amerika.

De eendaagse bijeenkomst in Enschede is bedoeld om de basis te leggen voor een gemeenschap van OScH-beoefenaars in Nederland. We willen een levendige gemeenschap van kunstenaars, technologen en docenten bijeenbrengen die werken op het snijvlak van open science en hardware. Tijdens dit event willen we in gezamenlijk te bepalen hoe de toekomst van OScH in Nederland eruit zou kunnen zien.

Tijdens de bijeenkomst leer je meer over GOSH en de OScH-beweging in Europa. Er zijn sprekers die lezingen geven, maar ook participatieve sessies die uitnodigen om dieper in te gaan op onderwerpen die van belang zijn voor de lokale gemeenschap. Denk aan OScH voor milieumonitoring, onderwijs, gemeenschapsvorming, bio-art en hackingpraktijken, en de filosofie van open technologieën.

Mastodon