Prijs:€ 3

Let op: zaterdag 13 april komt te vervallen
Zaterdag 20 april van 10.30-12.00
Zondag 28 april van 13.00-14.30

Prijs: 3,- (inclusief koffie/thee)
Betaling ter plekke contant of per pin
Aanmelden is niet nodig

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Groene Buren – Lentesafari

Kom mee naar buiten, om de buren te leren kennen. De groene buren. Lange tijd hebben we geleefd met het beeld dat mens en natuur van elkaar gescheiden zijn, dat cultuur en natuur elkaars tegenpolen zijn. We leven in een mensenwereld waarin natuur ondergeschikt is geworden aan onze doelen. Dit blijkt niet meer houdbaar. Een grote vraag is of multi-crisissen waarin we ons bevinden het gevolg zijn van onze ‘menselijke natuur’ of van het idee dat we hebben over onze menselijke natuur – die we dus kunnen veranderen? Zou het kunnen dat wij als mensen ook gewoon onderdeel zijn van de natuur? Met wie delen we onze leefwereld dan? Hoog tijd om kennis te maken met onze groene buren.

Met de bril dat we onderdeel zijn van de natuur gaan we op safari door de wijk. Prille groene blaadjes zijn de rode lijn door de safari. We verdiepen ons op allerlei manieren in deze blaadjes – via verhalen, belevenissen en het maken van eten. We beginnen met een wildplukwandeling, verwonderen ons over het wonder van de fotosynthese, maken kennis met de gierzwaluwen (een gierzwaluw maakt wél lente!) om ons vervolgens te richten op de meest fraaie ieniemienieplantjes die recht onder onze neus groeien maar waar we meestal aan voorbij, of zelfs overheen lopen. We eindigen met een proeverij, waarbij we stukjes van onze buren opeten, o ooh!

Dit project is ontstaan in de chemie tussen onderzoeker en praktisch natuurfilosoof Yvonne Cuijpers en kunstenaar Emily Ghaza. Yvonne is een frequent user van de workspace Groen Geluk. Emily werkt in het Ontvangst team bij Tetem. Hier bloeide het initiatief op om gezamenlijk de Lentesafari te organiseren. Tetem vindt het mooi dat dit project hier in ontstaan en ondersteunt het graag als onderdeel van het programma.

Mastodon