Gratis

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Voertaal: Engels

Aanmelden kan ook via receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Hacking Plants & Big Tech

Zet dit event in mijn agenda
30-10-2019 07:10 22-05-2024 08:05 Amsterdam Hacking Plants & Big Tech Welke eigenschappen hebben de mens en planten gemeen? Welk voordeel valt daaruit voor de mens te behalen in relatie tot technologische ontwikkelingen? Ontdek het tijdens de talk en workshop met kunstenaar en biotechnoloog Špela Petrič. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Welke eigenschappen hebben de mens en planten gemeen? Welk voordeel valt daaruit voor de mens te behalen in relatie tot technologische ontwikkelingen? Kunstenaar en biotechnoloog Špela Petrič voert artistieke experimenten uit waarmee ze de fundamenten van onze (bio)technologische samenleving onderzoekt.

Tijdens Hacking Plants & Big Tech duiken we met Špela in de wereld van het vegetariat en haar onderzoek naar de verhouding tussen mens, planten, dieren en microben in het technologische tijdperk van algoritmes en genetische manipulaties. Na de talk van Špela leer je op welke manier jij het surveillance kapitalisme kunt hacken en samen met planten weerstand kunt bieden aan de Big Tech bedrijven die op onze data uit zijn.

Tijdens de inloop is er mogelijkheid om de tentoonstelling Xenobodies in Mutation te bezoeken. In deze tentoonstelling toont Špela haar nieuwe installatie ‘Vegetariat rising: Plants of Instagram perform ecosystem services’. In de installatie zijn onderhoudsarme planten verbonden aan een slim horloge dat met behulp van een boormachine ijverig elke stap en draai van de plant noteert. Op deze manier worden de planten de ‘arbeiders’ die data genereren en aanleveren aan de op winst gerichte Big Tech data-economie.

Mastodon