Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Hannelotte van Elst

Zet dit event in mijn agenda
12-04-2021 12:04 18-01-2021 03:01 Amsterdam Hannelotte van Elst “De Nieuwe Makers Regeling geeft mij de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als kunstenaar en ook nieuwe dingen te proberen. Omdat ik samenwerk met een instelling als Tetem krijg ik ook de mogelijkheid om dit verder uit te werken” Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

In maart dit jaar is Tetem gestart met de begeleiding van fotograaf Hannelotte van Elst in de Nieuwe Makers Regeling. Dit is een regeling van de Provincie Overijssel om jonge makers te ondersteunen in hun talentontwikkeling en professionalisering. “De Nieuwe Makers Regeling geeft mij de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als kunstenaar en ook nieuwe dingen te proberen”, zo vertelt Hannelotte.

In 2018 en 2019 nam Hannelotte deel aan het tweejarige Talent & Development Program van Tetem. In dit traject formuleren jonge kunstenaars elk half jaar kleine leerdoelen die passen binnen hun eigen kunstpraktijk en worden hierin begeleid door Tetem. Hannelotte gaf aan het einde van haar traject aan klaar te zijn voor een verdere stap in haar ontwikkeling. Vervolgens heeft Tetem samen met Hannelotte onderzocht of haar leerdoelen zouden aansluiten bij de Nieuwe Makers Regeling. “Dit traject biedt mij vervolgstappen in opvolging op het T&D-programma. Een groot artistiek doel waaraan ik nu kan werken is het ontdekken van een voor mij nieuw medium, namelijk film. Daarnaast wordt het implementeren van onderzoek een groot onderdeel van dit talentontwikkelingstraject. Ik hoop dat ik uiteindelijk een kunstenaarsboek en een website kan ontwikkelen waar ik trots op ben.”

Het ontwikkelingstraject van Hannelotte wordt eind 2021 afgerond.