Klik door naar de website van de Twentse Maakplaatsen voor meer informatie over het High Tech programma in de komende schoolvakantie en geef je kind(eren) op voor een van de workshopdata.

Twente

,

Open deze route in je routeplanner

High Tech programma Twentse Maakplaatsen

Zet dit event in mijn agenda
01-11-2021 12:11 02-12-2022 09:12 Amsterdam High Tech programma Twentse Maakplaatsen Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop volgen. Kinderen worden op hun eigen leeftijdsniveau uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. Gewoon om de hoek in de eigen bibliotheek of het kulturhus. Twente, ,

Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar bij een van de Twentse Maakplaatsen in de buurt een High Tech workshop volgen. Kinderen worden op hun eigen leeftijdsniveau - in de plaatselijke bibliotheek of kulturhus - uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals de succesvolle workshop Mechmuis waarin kinderen afgelopen schoolvakantie gingen werken aan bewustwording rond het gebruik van plastic. In de workshop werd plastic gesorteerd en werd onderzocht welke soorten plastic voor hergebruik geschikt zijn. Kinderen gingen aan de slag met het hergebruik van plastic en maakten zelf met behulp van sluitgiet-technieken de onderdelen voor het bouwen van een opwindmuis.

Duurzaamheid rode draad in High Tech programma
De High Tech programmering sluit aan op de duurzaamheidsdoelen van de Twentse Maakplaatsen. De bibliotheken hebben zich als doel gesteld om - naast de aandacht op mediawijsheid - binnen de vrijetijdsprogrammering kinderen en jongeren bewust te maken van hun ecologische voetafdruk. Tetem onderschrijft dit belang en heeft in samenwerking met Rijnbrink hier een passend vrijetijdsaanbod voor ontwikkeld.

Elke schoolvakantie staat er een ander thema centraal, van Chocolade & Duurzaamheid tot Upcyling van eigen kleding. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen én leren over duurzaamheidsaspecten. Klik door naar de website van de Maakplaatsen, kies de maakplaats bij jou in de buurt en geef je kind(eren) op voor een van de workshops.

Het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.