Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden via receptie@kulturhusborne.nl

Kulturhus Borne
Marktstraat 23
7622 CP Borne, Nederland
info@bibliotheekborne.nl
Open deze route in je routeplanner

High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar – VOLGEBOEKT

Zet dit event in mijn agenda
30-07-2020 10:07 05-03-2021 07:03 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar - VOLGEBOEKT In samenwerking met Kulturhus Borne organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij Kulturhus Borne kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Kulturhus Borne, Marktstraat 23, 7622 CP Borne

In samenwerking met Kulturhus Borne organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij Kulturhus Borne kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.