Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden kan via cursussen@bibliotheekalmelo.nl

Bibliotheek Almelo
Het Baken 3
7607AA Almelo, Nederland
info@bibliotheekalmelo.nl
0546-822005
Open deze route in je routeplanner

High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar (Volgeboekt)

Zet dit event in mijn agenda
16-07-2020 02:07 04-03-2021 09:03 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar (Volgeboekt) In samenwerking met bibliotheek Almelo organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Almelo kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Almelo, Het Baken 3, 7607AA Almelo

In samenwerking met bibliotheek Almelo organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Almelo kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.