Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home
Prijs:€ 2.50

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden kan via www.bibliotheekhengelo.nl (agenda)

Bibliotheek Hengelo Stad
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar (Volgeboekt)

Zet dit event in mijn agenda
31-07-2020 12:07 26-02-2021 04:02 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar (Volgeboekt) In samenwerking met bibliotheek Hengelo organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Hengelo kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo

In samenwerking met bibliotheek Hengelo organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Hengelo kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.