Gratis

om 14:00 uur

Toegang: gratis
Voertaal: Engels

 

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

History’s greatest felines: lezing Paul Koudounaris

Zet dit event in mijn agenda
20-05-2017 12:05 25-05-2024 04:05 Amsterdam History’s greatest felines: lezing Paul Koudounaris <p>Paul Koudounaris is kunsthistoricus, auteur en fotograaf uit Los Angeles. Hij is internationaal bekend als expert op het gebied van macabre (kunst)geschiedenis en obscure geschiedenis van dieren. In veel van zijn boeken en lezingen&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Paul Koudounaris is kunsthistoricus, auteur en fotograaf uit Los Angeles. Hij is internationaal bekend als expert op het gebied van macabre (kunst)geschiedenis en obscure geschiedenis van dieren. In veel van zijn boeken en lezingen legt Koudounaris de focus op de prestaties die dieren hebben geleverd, in plaats van de prestaties van de mens.

In deze lezing, georganiseerd i.s.m. Anouk Wipprecht, brengt Paul een ode aan de prestaties van enkele van de grootste katachtigen van de geschiedenis. Maak kennis met Felicette, een straatkat uit Parijs, die met een raket de ruimte in werd gelanceerd. Of de kat Simon, die als eerste dier in de geschiedenis een officiële Royal Navy-rang kreeg. Katten hebben over de hele wereld gezeild, gediend in de politiek, oorlogsmedailles ontvangen en waren de muze voor vele schrijvers en kunstenaars. Paul Koudounaris neemt ons mee in de fascinerende geschiedenis waarin katten een rol hebben gespeeld; van wetenschap en technologie tot kunst en cultuur.

De lezing is onderdeel van het Maker Festival expertprogramma op zaterdag 20 mei. De lezingen vinden plaats in de AKI ArtEZ, tegenover Tetem.

Mastodon