Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Holobiont Urbanism

Zet dit event in mijn agenda
01-07-2018 12:07 13-06-2024 02:06 Amsterdam Holobiont Urbanism <p>Holobiont Urbanism van Regina Flores Mir is een onderzoeksproject dat zich richt op het bestuderen, in kaart brengen en visualiseren van het microbioom van New York City. We worden uitgenodigd om de stad vanuit&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Holobiont Urbanism van Regina Flores Mir is een onderzoeksproject dat zich richt op het bestuderen, in kaart brengen en visualiseren van het microbioom van New York City. We worden uitgenodigd om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken – niet als een gigantische metropool – maar eerder als een complex biologisch supersysteem.

Het project verwijst naar een holobiont; een biomoleculair netwerk dat is samengesteld uit de gastheer en bijbehorende microben zoals mensen, dieren of planten. Urbanism verwijst naar zowel de materiële als de culturele aspecten van het stadsleven. Holobiont Urbanism vervormt het beeld van de bekende realiteit en laat ons de stad New York zien door de lens van de microbiële wereld. Als we ons eenmaal bewust zijn van de andere organismen – die onder en in ons leven – kunnen we beginnen om ons af te vragen wat het betekent om mens te zijn en wat de relatie is tot ons lichaam en de stedelijke omgeving.

Dit project is ontwikkeld door Regina Flores Mir in samenwerking met Playful Systems Group van MIT Media Lab. De datavisualisaties zijn gemaakt met behulp van warmtebeeldcamera’s en live videostreams van de straten van New York.

Deze video wordt in juli en augustus in de weekenden getoond in de screening ruimte van Tetem (en op aanvraag doordeweeks). Dit is tevens de laatste tweemaandelijkse screening. Na de zomer wordt de screening ruimte in gebruik genomen door het splinternieuwe Exploring-Lab van Tetem.

Mastodon