Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Homage to Nervous Systems

Zet dit event in mijn agenda
19-01-2017 12:01 19-04-2024 04:04 Amsterdam Homage to Nervous Systems <p>Curator ViolaVirus onderzoekt in Homage to Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben &#8211; die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen &#8211; op het veranderen&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Curator ViolaVirus onderzoekt in Homage to Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij.

Zullen de hedendaagse systemen met hun “duwende nervositeit” in staat zijn zichzelf te stabiliseren in de toekomst en bevatten zij de krachten van chaos, wanorde en onbekende echte of zelfbedachte bedreigingen? Wat betekent privacy wanneer het mogelijk is om iemand steeds makkelijker te identificeren, zowel van “anonieme data”, als van iemands vingerafdruk of ID-kaart? Wat blijft er van de wereld over wanneer deze geïnterpreteerd wordt door machines en systemen?

The Algorithmic Trading Freakshow van RYBN brengt de schokkende en speculatieve handel door algoritmen in beeld. TinderIn van Dries Depoorter legt een relatie tussen openbaar gepubliceerde LinkedIn en Tinder profielen en brengt de discrepantie tussen beiden in kaart. Maar wie is eigenaar van deze data?

URME Surveillance van Leonardo Selvaggio laat zien hoe gezichtsherkenningssoftware gehackt kan worden. DNA Spoofing van Heather Dewey-Hagborg gaat in op het anonimiseren van DNA. En Owned By No One van Robin Alysha Clemens vertelt het verhaal van mannen en vrouwen die strijden voor eigen privacy en daarbij eigenschappen die uniek en herkenbaar maken verstoppen of beschadigen. Maar wat heb je aan privacy, als je geen identiteit meer hebt?

The Password Club van Octavia van Horik onderzoekt ons dagelijks wachtwoord gebruik waarmee we toegang krijgen tot bankrekeningen, email en social media. Onze wereld is steeds meer met elkaar verbonden, met als gevolg dat we bewuster moeten omgaan met onze wachtwoorden. Maar wat is een goed wachtwoord? The Password Club biedt antwoord in het bedenken van sterke wachtwoorden en manieren om ze te onthouden.

Het alternatieve app center van Tactical Tech toont video’s met uitleg en geeft inzicht in je eigen digitale sporen en leert je eigen privacy te bewaken.

Kijk hier voor het openingsprogramma op zondag 29 januari om 15:00 uur.

Mastodon