Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Humans Need Not Apply

Zet dit event in mijn agenda
01-09-2018 12:09 22-04-2024 05:04 Amsterdam Humans Need Not Apply <p>Stel je een wereld voor waarin mensen oninzetbaar zijn geworden. Een wereld waarin robots niet alleen fysieke mensenarbeid hebben overgenomen, maar ook banen waarvoor denkwerk, leervermogen en creativiteit nodig is. In zijn korte&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Stel je een wereld voor waarin mensen oninzetbaar zijn geworden. Een wereld waarin robots niet alleen fysieke mensenarbeid hebben overgenomen, maar ook banen waarvoor denkwerk, leervermogen en creativiteit nodig is.

In zijn korte internetdocumentaire Humans Need Not Apply toont YouTube filmmaker CGP Grey een robotrevolutie die onze maatschappij voorgoed zal veranderen. Zelfrijdende auto’s, zelflerende robots, geautomatiseerde nieuwsberichten of bots die muziekstukken componeren zijn volgens Grey geen science-fiction meer. Ze zijn al realiteit. De film toont de snelle en onontkoombare ontwikkeling van automatisering in onze economie, waarbij mensenarbeid in de toekomst niet meer nodig zal zijn. Hoe gaan we om met het gegeven dat een groot deel van de populatie buiten haar schuld om werkloos is geworden, die omdat ze menselijk is niet de eens de moeite hoeft te nemen om te solliciteren?

Mastodon