Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

In the Robot Skies

Zet dit event in mijn agenda
01-02-2018 12:02 12-04-2024 11:04 Amsterdam In the Robot Skies <p>In the Robot Skies is de eerste verhalende film die volledig is opgenomen door voorgeprogrammeerde drones. De film speelt zich af in Londen in de nabije toekomst, waarin onbemande vliegende machines net zo&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

In the Robot Skies is de eerste verhalende film die volledig is opgenomen door voorgeprogrammeerde drones. De film speelt zich af in Londen in de nabije toekomst, waarin onbemande vliegende machines net zo gewoon zijn als stadsduiven. Door de ogen van de drones volgen we twee verliefde tieners die van elkaar gescheiden zijn en op last van de politie opgesloten zitten in hun eigen sociale woningblok. Ondanks de constante surveillance lukt het ze toch om te communiceren. We zien hoe ze elkaar briefjes sturen met hun eigen gehackte en uitgedoste drone, de technologie naar hun hand zettend.

In the Robot Skies toont het tijdpark van autonome drones waarin technologie beklemmend en bevrijdend kan zijn. Een smart city infrastructuur met drone hackers en bewakingsactivisten als nieuwe subculturen.

In the Robot Skies is geregisseerd door architect en futurist Liam Young die werkt op het snijvlak van ontwerp, fictie en toekomstscenario’s. Hij is oprichter van Tomorrow’s Thoughts Today, een denktank voor stedelijke toekomstvisies. Deze korte film wordt in februari in de weekenden getoond in de screening ruimte van Tetem (en op aanvraag doordeweeks).

Mastodon