Interactive Sounds @ Reality Check Festival

Zet dit event in mijn agenda
22-03-2024 10:03 20-07-2024 12:07 Amsterdam Interactive Sounds @ Reality Check Festival Miriam Riefel onderzoekt hoe de ervaringen van bezoekers bij evenementen vastgelegd en verbeeld kunnen worden met behulp van interactieve installaties. Tijdens het Reality Check Festival geeft Miriam de workshop Interactive Sound Installation. Verschillende locaties, ,

Miriam Riefel is ontwerper en onderzoeker binnen de creatieve technologie en heeft een master Interactieve Technologie afgerond aan de Universiteit Twente. Ze combineert haar technische kennis met beeldende kunst.

Miriam onderzoekt hoe de ervaringen van bezoekers bij evenementen vastgelegd en verbeeld kunnen worden met behulp van interactieve installaties. Tijdens het Reality Check Festival geeft Miriam op 22 maart de workshop Interactive Sound Installation. In deze workshop neem je een kijkje achter de schermen van interactieve audiovisuele installaties, maak je kennis met het creatieve ontwerpproces en ga je aan de slag met jouw idee voor een interactieve installatie. Hoe geef je jouw ideeën vorm? Hoe maak je een installatie waarin deelnemers van verschillende leeftijden aan willen deelnemen en mee willen spelen? En hoe zorg je dat de installatie impact heeft op de persoonlijke ervaring van de bezoekers?

Tetem geeft tijdens Reality Check Festival makers de mogelijkheid om hun onderzoek en werk aan een breed publiek te presenteren. Afgelopen jaar heeft Miriam deelgenomen aan een productietraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem waarvoor ze de interactieve installatie Re-View heeft ontwikkeld. De installatie bestaat uit een digitale interface en een geprojecteerde video die steeds verder groeit en verandert onder invloed van nieuwe data. Het kunstwerk wordt zo een co-creatie van alle bezoekers.

Reality Check Festival
Het Reality Check Festival, georganiseerd door Saxion XR Lab, Saxion opleiding Creative Media & Game Technology en het ROC van Twente, verenigt professionals, studenten en enthousiastelingen geïnteresseerd in nieuwe technologieën en vormgeven van nieuwe realiteiten. Het festivalprogramma onderzoekt middels workshops, talks en de XR Art Exhibition de ontwikkelingen op het gebied van XR, visual storytelling, computer graphics en game technologieën. Het festival vindt plaats op 21 en 22 maart in de Metropool en Wilminktheater in Enschede. Voor het volledige programma en tickets ga naar: realitycheckfestival.com

Mastodon