Gratis

Jacco Borggreve

Zet dit event in mijn agenda
01-09-2020 09:09 23-05-2024 07:05 Amsterdam Jacco Borggreve Jacco Borggreve volgt een talentontwikkelingstraject onder begeleiding van Tetem binnen de Nieuwe Makers Regeling van de Provincie Overijssel. In het kader van deze regeling ontwikkelt Jacco nieuw werk en onderzoekt op welke manier het menselijk lichaam zich verhoudt tot technologie en welke rol performance daarin speelt. Verschillende locaties, ,

Jacco Borggreve is in 2019 afgestudeerd aan de AKI ArtEZ Fine Art Media in Enschede. Hij volgt momenteel een talentontwikkelingstraject onder begeleiding van Tetem binnen de Nieuwe Makers Regeling. Dit is een regeling van de Provincie Overijssel om jonge makers te ondersteunen in hun talentontwikkeling en professionalisering. In het kader van deze regeling ontwikkelt Jacco nieuw werk en onderzoekt op welke manier het menselijk lichaam zich verhoudt tot technologie en welke rol performance daarin speelt.

Binnen zijn praktijk richt Jacco zich op media en performance kunst en vaak speelt zijn eigen fysieke lichaam een grote rol. Jacco wil door theoretisch onderzoek en door voorbeelden uit de praktijk de ‘performance’ kant van zijn kunstenaarschap breder ontwikkelen. Hij zoekt naar nieuwe inzichten die hij kan gebruiken en werkt aan eigen technische vaardigheden. Zo wil hij zich verschillende programmeertalen eigen maken.

Na de onderzoeksfase is Jacco in 2021 begonnen met de ontwikkeling van nieuw werk dat op verschillende locaties wordt getoond. In mei 2022 presenteerde hij tijdens TEC ART in Rotterdam de performance installatie Electrosensibility: Channeling Hammerhead. Met deze installatie onderzoekt Jacco hoe ervaringen van het individuele lichaam veranderen wanneer deze wordt geconfronteerd met - of vervreemd van zichzelf - technologieën die lichaamsprocessen in kaart brengen. De tweede presentatie zal zijn tijdens GOGBOT festival in september 2022 waarna het talentontwikkelingstraject van Jacco wordt afgerond.

Jacco Borggreve neemt deel aan het talentontwikkelingsprogramma van Tetem. Binnen dit programma kunnen getalenteerde makers gebruik maken van de expertise en middelen binnen Tetem.

Mastodon