Data KidsLab ontwerp je eigen embleem:
22 februari 2023 van 15:00-16:30 uur,  klik hier voor de Zoom link.
1 maart 2023 van 15:00-16:30 uur, klik hier voor de Zoom link.
Leeftijd: 9 – 12 jaar
Je mag je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt.

Benodigdheden:
– Een apparaat waar Zoom op staat
– Een extra laptop/computer om op te werken met het software programma Inkscape
– Het programma Inkscape: maak vooraf een gratis account aan via inkscape.org

Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab – Ontwerp je eigen embleem

Zet dit event in mijn agenda
22-02-2023 03:02 14-06-2024 12:06 Amsterdam KidsLab - Ontwerp je eigen embleem Dit is een hybride KidsLab workshop waarbij je jouw eigen embleem ontwerpt! Doe je mee? Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Online, , Online

KidsLab workshops zijn ontwikkeld door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan in schoolvakanties met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen.

Ontwerp je eigen embleem - 9 t/m 12 jaar
Wellicht weet je niet wat een embleem is, maar je hebt het al vast eens gezien. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley.

Je gaat tijdens deze KidsLab workshop zelf een embleem ontwerpen voor bijvoorbeeld op je etui of schooltas met behulp van het programma Inkscape. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt.

Heb je je ontwerp af en wil je graag je embleem thuis ontvangen?
Je kan je ontwerp laten printen door een borduurmachine in Tetem's MaakMeeLab.

Heb je een postadres in Overijssel:
Stuur je naam, ontwerp en postadres naar lab@tetem.nl

Heb je een postadres buiten Overijssel:
Bestel via de webshop een Kidslab productiebon.
Klik op 'KidsLab resultaten' en vul bij klanttype 'KidsLab deelnemer' in.
De digitale productiebon kan je vervolgens samen met je ontwerp mailen naar lab@tetem.nl.
Voor postadressen buiten Overijssel wordt een vergoeding gevraagd van € 5,- per ontwerp voor materiaal- en verzendkosten.

Productie en levertijd: binnen 3-4 weken.

Over KidsLab workshops
KidsLabs zijn workshops die door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen zijn ontwikkeld. In de vakantie gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen. De KidsLab workshops sluiten thematisch aan bij de vakantieprogrammering van de Twentse Maakplaatsen. De Maakplaatsen bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen die gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via de Twentse Maakplaatsen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen, letterlijk om de hoek in je eigen gemeente! Iedere KidsLab wordt ontwikkeld voor een specifieke leeftijdsgroep. Ben je jonger dan de aangegeven leeftijd, dan is ondersteuning van een ouder/verzorger gedurende de workshop noodzakelijk. Je hebt een laptop/computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool). Alle workshops starten om 15:00 uur. De uitleg en het samen bouwen/maken/ontwerpen duurt een uur waarna er nog 30 minuten tijd is voor vragen of tips.

Mastodon