KidsLab – Festive Flashlight

KidsLabs zijn online workshops die door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen zijn ontwikkeld. Elke schoolvakantie gaan kinderen van 8 t/m 14 jaar samen met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen.

Tijdens de online KidsLab workshops op 14 en 21 februari maken de kinderen een feestelijke LED-zaklamp! Met behulp van de Make-it Kit Festive Flashlight bedenken en knippen ze een vorm en een figuur uit voor de zaklamp. Dit kan bijvoorbeeld een smiley, dier, bloem of ster zijn. De kinderen maken een circuit met een LED-lampje dat van kleur verspringt. Het licht wordt gereflecteerd in de zelfgemaakte reflector en kan de hele kamer verlichten. De zaklamp kan ook gebruikt worden om er een projectie op de muur mee te maken!

De KidsLab workshops vinden online plaats via Zoom. Andere benodigdheden zijn een Make-It kit die je van tevoren bestelt een aantal benodigdheden vanuit huis. Klik hier voor alle benodigdheden en de Zoom links voor de KidsLab Festive Flashlight!

Over KidsLab workshops
KidsLabs zijn workshops die door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen zijn ontwikkeld. In de vakantie gaan kinderen tussen 8 en 14 jaar met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen. De KidsLab workshops sluiten thematisch aan bij de vakantieprogrammering van de Twentse bibliotheken. De bibliotheken bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen die gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via de Twentse Maakplaatsen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen, letterlijk om de hoek in je eigen gemeente!

Mastodon