Datum KidsLab maak je eigen fotonmobiel:
3 mei 2023 van 15:00-16:30 uur,  klik hier voor de Zoom link.
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Je mag je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt.

Benodigdheden:
– Make-It kit Fotonmobiel (bestel de kit uiterlijk zondag 23 april via de webshop, zodat de Make-It kit tijdig per post bij je arriveert)
– Schaar, lineaal, pen/potlood en een scherp mesje

Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab – Maak je eigen fotonmobiel

Zet dit event in mijn agenda
03-05-2023 03:05 19-07-2024 05:07 Amsterdam KidsLab - Maak je eigen fotonmobiel Dit is een hybride KidsLab workshop waarbij je jouw eigen fotonmobiel maakt! Doe je mee? Voorafgaande bestel je een Make-It kit via de webshop met daarin alle benodigde materialen. Online, , Online

KidsLab workshops zijn ontwikkeld door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan in schoolvakanties met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen.

Maak je eigen fotonmobiel - 8 t/m 12 jaar
De Fotonmobiel is een zelfgemaakte racewagen die wordt aangedreven door een propeller op een motortje, met behulp van een zonnecel en schakelaar. Door de zonnecel gaat de racewagen tijdens zonnig weer energie opslaan. Deze zonne-energie wordt omgezet in beweging van de motor. Daarop zit een propeller die tijdens het draaien lucht verplaatst. Zo rijdt de racewagen vooruit, de wielen worden in beweging gezet door de propeller. Als je zelfgemaakte racewagen rijdt, dan kan je deze versieren met stiften, verf en knutselmaterialen.Als je zelfgemaakte racewagen rijdt, dan kan je deze versieren met stiften, verf en knutselmaterialen. Hoe ziet jouw ideale racewagen eruit? Tegen wie ga jij racen?

Over KidsLab workshops
KidsLabs zijn workshops die door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen zijn ontwikkeld. In de vakantie gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen. De KidsLab workshops sluiten thematisch aan bij de vakantieprogrammering van de Twentse Maakplaatsen. De Maakplaatsen bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen die gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via de Twentse Maakplaatsen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen, letterlijk om de hoek in je eigen gemeente! Iedere KidsLab wordt ontwikkeld voor een specifieke leeftijdsgroep. Ben je jonger dan de aangegeven leeftijd, dan is ondersteuning van een ouder/verzorger gedurende de workshop noodzakelijk. Je hebt een laptop/computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool). Alle workshops starten om 15:00 uur. De uitleg en het samen bouwen/maken/ontwerpen duurt een uur waarna er nog 30 minuten tijd is voor vragen of tips.

Mastodon