Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende extra’s nodig:

  • Een extra tablet of computer (indien tablet dan deze gebruiken voor Zoom)
  • Het gratis programma Inkscape, al gedownload en startklaar op je computer (download Inkscape)
Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab @ Maaksymposium voor onderwijsprofessionals

Zet dit event in mijn agenda
08-11-2022 03:11 23-05-2024 04:05 Amsterdam KidsLab @ Maaksymposium voor onderwijsprofessionals Tijdens het Maaksymposium 2022 kunnen onderwijsprofessionals én kinderen deelnemen aan deze speciale ontwerpworkshop KidsLab: Embleem ontwerpen. Naast het leren ontwerpen met het softwareprogramma Inkscape krijgen professionals een goed beeld van online maak-workshops. Online, , Online

Tijdens het Maaksymposium 2022 wordt een speciale editie van KidsLab gelanceerd. De KidsLab online workshops maken onderdeel uit van de reguliere programmering van Tetem. Iedere vakantie  gaan kinderen en jongeren online aan de slag met uitdagende, leerzame ontwerp- & maakworkshops. Tijdens deze speciale editie zijn niet alleen kinderen maar ook onderwijsprofessionals welkom om deel te nemen. Zo kunnen zij zichzelf een beeld vormen van de (on)mogelijkheden van de online maak-workshops. Om de workshops leuk en veilig te houden voor kinderen, en tegelijkertijd de professionals ruimte te geven tot vragen over aanpak en proces werken de volwassenen in een ‘eigen’ chatroom.

Embleem ontwerpen in Inkscape - 8 november van 15:30 -17:00 uur
Wellicht weet je niet wat een embleem is, maar je hebt het al vast eens gezien. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley. Vandaag ga je zelf een embleem ontwerpen voor bijvoorbeeld op je etui of schooltas.

Voor het maken van een ontwerp maken we gebruik van gratis software welke je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer/tablet hebt. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we een kleine vergoeding voor de materiaal- en verzendkosten.

Deelname workshop
Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. Deze KidsLab is opgedeeld in 2 chatrooms, klik voor deelname op de juiste link:
Deelnemen als onderwijsprofessional
Deelnemen als deelnemer (kind/jongere)

Heb je je ontwerp af en wil je graag het embleem thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen door voor € 5,- een Kidslab-productiebon in te kopen via de webshop. Klik op 'KidsLab resultaten' en vul bij klanttype 'KidsLab deelnemer' in. De digitale productiebon die je ontvangt kan je samen met je ontwerp mailen naar lab@tetem.nl. Wij gaan het embleem voor je maken in ons MaakMeeLab met behulp van een borduurmachine. Zodra deze klaar is, sturen wij je embleem per post naar je toe.

Mastodon