Gratis

Woensdag 27 december 2023 en 3 januari 2024 van 15:00 -16:30 uur

Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab – Textielsticker ontwerpen (8-14 jaar)

KidsLabs zijn online workshops die door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen zijn ontwikkeld. In de vakantie kunnen kinderen samen met een labcoach online aan de slag met maken of ontwerpen.

Stickers die je op papier kan plakken kent iedereen wel. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Deze textielstickers kun je met behulp van een strijkbout op je kleding of tas plakken. Tijdens deze workshop ontwerp je zelf een textielsticker. Maak bijvoorbeeld een bloem voor op je tas of een voetbal voor op je T-shirt.

Voor het maken van een ontwerp maken we gebruik van het gratis softwareprogramma Inkscape welke je voordat de workshop begint, op je eigen computer installeert. De software kan je via deze link downloaden.

Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer/tablet hebt. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma Inkscape. Tijdens de workshop leer je hoe het softwareprogramma werkt en hoe je ontwerp kan maken. Na afloop stuur je je ontwerp naar Tetem en wij zorgen dan dat jouw ontwerp wordt gemaakt. Je ontvangt de door jou ontworpen textielsticker per post thuisgestuurd.

Deelname workshop
Je hoeft je niet vooraf op te geven voor deze KidsLab workshop. De workshop start om 15:00 uur. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van Inkscape kom dan iets eerder online. Wij zijn er van af 14:30 om je te helpen.
Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt.
De KidsLab op 27 december kan je volgen via de volgende Zoom link.
De KidsLab op 3 januari kan je volgen via de volgende Zoom link.

Ontwerp bestellen deelnemers uit Twente
Omdat dit programma ondersteund wordt door de Twentse gemeenten hoeven we geen kosten door te berekenen aan deelnemers die in Twente wonen. Heb je je ontwerp af en wil je graag de textielsticker thuis ontvangen? Vul op de productiebon je adres in en geef aan in welke kleur je jouw ontwerp wilt laten uitvoeren. De digitale productiebon mail je samen met je digitale ontwerp naar lab@tetem.nl. Binnen 3 weken ontvang je je zelfgemaakte textielsticker per post.

Ontwerp bestellen deelnemers buiten Twente
Woon je niet in een van de 14 Twentse gemeenten bestel dan eerst voor 5,- een “Kidslab tegoedbon Textielsticker” via de webshop. Klik op 'KidsLab resultaten' en vul bij klanttype 'KidsLab deelnemer' in. Vul op de productiebon je adres in en geef aan in welke kleur je je ontwerp wilt laten uitvoeren. Mail de Tegoedbon Textielsticker en de productiebon samen met je ontwerp naar lab@tetem.nl. Binnen 3 weken ontvang je je zelfgemaakte textielsticker per post.

Mastodon