Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop een Make-It@Home techniek-kit ‘Lichtpiano’ nodig. Deze kit kun je tot 3 januari (i.v.m. drukte bij de bezorgdiensten) bestellen via onderstaande link. De kosten bedragen € 5 per kit (inclusief verzendkosten).

Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab workshop ‘Lichtpiano’ (9 – 12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
17-01-2021 01:01 23-04-2024 01:04 Amsterdam KidsLab workshop 'Lichtpiano' (9 – 12 jaar) Op 9, 10, 16 en 17 januari kunnen kinderen van 6 - 12 jaar met een labcoach van Tetem’s KidsLab live aan de slag met onze Make-It@Home techniek-kits! Vandaag maak je een Lichtpiano! Doe je mee? Bestel wel tijdig (vóór 3 januari) de Make-It@Home kit. Hoe? Dat lees je hier! Online, , Online

Ook in januari bieden wij - in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheken - online live maakworkshops aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jezelf vervelen in de weekenden tijdens de lockdown is er dus niet bij!

Aanbod: Live KidsLab januari
Op 9, 10, 16 en 17 januari kunnen de kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab live aan de slag met een van onze Make-It@Home techniek-kit. Je hebt een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool) en verder voor 17 januari de Make-It@Home techniek-kit 'Lichtpiano'. Klik op de link voor meer informatie en de mogelijkheid om de kit te bestellen. Dit kan tot uiterlijk 3 januari ivm de drukte bij de bezorgdiensten. De kosten bedragen € 5 per kit (incl. verzendkosten).

Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

Lichtpiano | zondag 17 januari van 13:30 -14:30 uur 
Maak een feestelijke lichtpiano. Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje heen maak je een kubus met een lange strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het RGB LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). De kubus kan je nog versieren met emoticons of iconen, zie hiervoor de download aan de rechterkant. Met 1 kit kan je 3 kubussen maken zodat je een echt lichtspektakel kan spelen op je lichtpiano.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 17 januari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 17 januari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Mastodon