Gratis

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Uitgeprint werkblad 1&2
  • Potlood
  • Dunne zwarte stift of pen
  • Dun karton (bijvoorbeeld van een pak cornflakes)
  • Schaar
  • Lijm
  • Punaise
Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab – Maak een filmpje zonder videocamera (8-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
20-10-2021 03:10 23-05-2024 07:05 Amsterdam KidsLab - Maak een filmpje zonder videocamera (8-12 jaar) Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag maak je een filmpje zonder videocamera! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
In deze kidslab gaan we samen iets maken of bouwen. Je bent creatief bezig terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Maak een filmpje zonder videocamera – 20 oktober van 15:00 -16:30 uur
Met een wonderschijf kun je een filmpje maken zonder videocamera. Je maakt twaalf tekeningen waarin een karakter of object verandert in iets anders. Bijvoorbeeld een bloem die verandert in een vlinder of een potlood die verandert in een poppetje. Als je de tekeningen snel achter elkaar bekijkt, dan zie je een soort filmpje. Draai als je klaar bent aan de wonderschijf en je ziet de verandering, telkens weer.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 20 oktober) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 20 oktober van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de andere kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Wil je meer?
KidsLab is een online workshop. Ben je tussen de 10-14 jaar oud en wil je in de herfstvakantie ook deelnemen aan fysieke activiteiten, dan kan dit. In alle Twentse Maakplaatsen  wordt in de herfstvakantie een filmproject georganiseerd.  Onder begeleiding van professionals ga je alles leren over het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media. En of dat nog niet genoeg is, je film kan zelfs op het Scholieren filmfestival in Oldenzaal vertoond worden! Meer informatie over de filmprojecten is te vinden op de agenda van je plaatselijke bibliotheek en meer info over het Filmfestival vind je via: Filmfestival Oldenzaal.

Mastodon