Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • werkblad 1: Sjabloon metamorfose + werkblad 2: Sjabloon wonderschijf metamorfose: Wonderschijf-opdrachtbladen 1 en 2
  • potlood
  • dunne zwarte stift of pen
  • dun karton (bijvoorbeeld van pak cornflakes)
  • schaar
  • lijm
  • punaise
Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab workshop ‘Maak een filmpje zonder videocamera’

Zet dit event in mijn agenda
24-12-2020 01:12 23-07-2024 11:07 Amsterdam KidsLab workshop 'Maak een filmpje zonder videocamera' Van maandag t/m donderdag - in de eerste én in de tweede vakantieweek - kunnen kinderen van 6 - 12 jaar met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops! Vandaag maak je een filmpje zonder videocamera! Doe je mee? Online, , Online

Deze kerstvakantie bieden wij in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheken online maak- & bouwworkshops aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jezelf vervelen in de kerstvakantie is er dus niet bij!

Aanbod: KidsLab kerstvakantie (aanmelden niet nodig)
Van maandag t/m donderdag - in de eerste én in de tweede vakantieweek - kunnen de kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops! Je hebt een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool) en verder alleen wat huis-tuin-en-keukenspullen. Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

Maak een filmpje zonder videocamera  - 24 december van 13:30 -14:30 uur 
Met een wonderschijf kun je een filmpje maken zonder videocamera. Je maakt in twaalf tekeningen een metamorfose, je verandert iets in iets anders. Je begint met het bedenken van een metamorfose. Bijvoorbeeld van bloem naar vlinder of van een potlood naar een poppetje en dat teken je. Als je de tekeningen snel achter elkaar bekijkt, dan zie je een soort filmpje. Draai als je klaar bent aan de wonderschijf en je ziet de verandering, telkens weer.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 24 december) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 24 december van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Mastodon