Gratis

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het online programma Tinkercad op de extra laptop (voorafgaande gratis account aanmaken via https://www.tinkercad.com/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop).
  • Het bestellen van resultaten is gratis voor postadressen in Overijssel. Voor postadressen buiten Overijssel vragen we een vergoeding van € 5 per ontwerp. Postadressen buiten Overijssel betalen via de webshop voor het aantal gewenste resultaten. Daarna sturen zowel postadressen in als buiten Overijssel het ontwerp naar lab@tetem.nl toe. Postadressen buiten Overijssel vermelden daarbij tevens het factuurnummer die zij ontvangen via de webshop.
Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
04-01-2022 03:01 17-06-2024 09:06 Amsterdam KidsLab - Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar) Dit is een KidsLab ontwerp workshop. Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Vandaag ontwerp je eigen chocolade! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab ontwerp workshop
Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar voor postadressen buiten Overijssel een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Ontwerp je eigen chocolade – 4 januari van 15:00 - 16:30 uur
Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? TinkerCad is een gratis softwareprogramma waarmee je 3D figuren kan maken. Deze 3D figuren kunnen geprint worden met een 3D printer tot een echt object. Een 3D printer bouwt een object laag per laag op. Dit kan met verschillende materialen, waarvan plastic de meest gebruikte is. Maar er bestaan ook chocolade 3D printers. Deze chocoladeprinters hebben een printkop waar een chocoladepatroon in gaat. Dit chocoladepatroon wordt binnenin de printkop gesmolten waardoor er vloeibare chocolade uit komt.

Je gaat vandaag aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D chocolaatje (afmetingen: max. afmetingen 4x4x2cm) met behulp van Tinkercad. Na het ontwerpen kan je je ontwerp naar lab@tetem.nl sturen, waarna wij deze in ons MaakLab voor je maken en per post naar je toesturen. Meer informatie over het toesturen van je ontwerp, zie benodigdheden.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 4 januari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 4 januari van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de andere kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Mastodon