Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

Kunstkick

Zet dit event in mijn agenda
25-05-2023 10:05 25-05-2023 10:05 Amsterdam Kunstkick Kunstkick staat geheel in het teken van kunstwerken. Duik samen met een kunstenaar in de wereld van kunst en het werk en de werkwijze van de kunstenaar. Ga daarna aan de hand van inspiratie- en instructievideo's zelf aan de slag met jouw favoriete kunstdiscipline. Kunstkick is geschikt voor het hele gezin. Online, , Online

Kunstkick staat geheel in het teken van kunstwerken. Duik samen met een kunstenaar in de wereld van kunst en het werk en de werkwijze van de kunstenaar. Ga daarna aan de hand van inspiratie- en instructievideo's zelf aan de slag met jouw favoriete kunstdiscipline. Kunstkick is geschikt voor het hele gezin.

Workshops
Een Kunstkick bestaat uit een inspiratie- en instructievideo van een kunstenaar. De kunstenaar laat je als eerste kunst zien van een kunstdiscipline, gemaakt door bekende kunstenaars. Daarna bekijk je kunst gemaakt door de kunstenaar zelf. De kunstenaar laat je zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen het werk gemaakt door de kunstenaar zelf en de bekende kunstenaars. Vervolgens is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De kunstenaar legt opdrachten uit, gebaseerd op het werk van de kunstenaar, waarmee je thuis aan de slag kan.

Hoe werkt het?
Download de ZIP map met alle opdrachtenbladen en bekijk de online map met alle video's. Bekijk eerst de instructievideo, kies daarna een van de opdrachten van het opdrachtenblad en verzamel de benodigdheden. De meeste materialen heb je al in huis, waardoor je zo aan de slag kan. Ben je met een makkelijke opdracht begonnen maar kan je er niet genoeg van krijgen? Ga dan verder met een volgende opdracht. Deze variëren namelijk van makkelijk tot uitdagend.

Kunstkick voor het onderwijs
Kunstkick kan ook in het onderwijs ingezet worden. We noemen dit’ Kunstkick Online’ lessen. Elke les bestaat uit een online instructievideo en een opdrachtenblad. Bekijk klassikaal de instructievideo, kies aansluitend een van de opdrachten van het opdrachtenblad. In aansluiting op de door de groepsleerkracht verzorgde workshop in de klas is een online reflectiemoment met de kunstenaar te boeken. Tijdens de online reflectie maakt de klas live een videoverbinding met de desbetreffende kunstenaar. De kunstenaar bespreekt en reflecteert daarna op de gemaakte werken van de kinderen. Tot slot kunnen de kinderen vragen stellen aan de kunstenaar. Een online reflectie van 45 minuten door de desbetreffende kunstenaar bedraagt € 45 per klas. De reflectie is te boeken via: educatie@tetem.nl.