Lablearning@Home 3D printer webinar ‘Design your own 3D object’

Zet dit event in mijn agenda
01-07-2020 07:07 19-06-2024 08:06 Amsterdam Lablearning@Home 3D printer webinar ‘Design your own 3D object’ Wil je meer weten over de werking en mogelijkheden van nieuwe maak-technologieën? Woensdag 1 juli kun je aan de slag met het ontwerpen van je eigen 3D object met het ontwerpprogramma Blender en leer je alles over de 3D printer. Doe je mee? Online, , Online

Tijdens de Lablearning@Home webinar 'Design your own 3D object' op woensdag 1 juli ga je aan de slag met het ontwerpen van een 3D ring. Met de geleerde technieken kun je vervolgens zelf ook een fotolijstje met magneet of een sleutelhanger met smartphone-stand maken.

Je maakt met behulp van het gratis softwareprogramma Blender een eigen ontwerp voor het gekozen voorwerp, die in 4  verschillende kleuren geprint kan worden.

Als je klaar bent met ontwerpen in Blender, stuur je ons je ontwerp toe. Je kiest vervolgens welke kleur je wenst voor jouw voorwerp. Wij printen jouw ontwerp met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe.

Wil je graag deelnemen aan de Lablearning@Home webinar 'Design your own 3D object'?
- Download dan eerst de software Blender voor het maken van je ontwerp (via https://www.blender.org)
- De streaming link voor de webinar op woensdag 1 juli van 19:30 – 20:30 uur is https://jitsi.tetem.nl/TetemLablearning3DObject
- Het is handig om van te voren de techniekkaart uit te printen zodat het volgen van alle stappen makkelijker is (Techniekkaart ring).
- Meet van te voren de diameter van een ring (of reken deze uit via https://maatmeten.nl/ringmaten/ ) zodat je tijdens de webinar deze maat in kunt vullen in het ontwerp.
- De ‘inloop’ voor de webinar is vanaf 19:00 uur waarbij je de mogelijkheid hebt om vragen rondom het downloaden van de software te stellen (of eventueel problemen op te lossen) voordat de webinar begint (inlopen kan via bovenstaande streaming link).

 

Blij met het ontwerp? Dan kun je via tetem.nl/athome het 3D te printen object bestellen en conform de normale procedure betalen (kosten €7,- voor de materialen, het ontwerp produceren en de portokosten). Mail vervolgens je bestand met het ontwerp (dus ná bestelling) en de gewenste kleurkeuzes aan lab@tetem.nl en wij zorgen dat jouw 3D object bij je thuis wordt bezorgd.

Tijdens de Lablearning@Home webinars kun je op een interactieve manier kennis maken met de nieuwste technologieën en de daarbij behorende software. Jongeren en volwassenen die meer wil weten over de werking en mogelijkheden van nieuwe maak-technologieën kunnen meedoen. Je leert in deze webinar werken met software en technieken die je breder kan inzetten. Met in de lablearning geleerde technieken kan je ook aan de slag in het MaakMeeLab. Daar kan je de geleerde kennis verbreden of in de praktijk toepassen.

De Lablearning@Home webinars worden georganiseerd als onderdeel van het Maker Festival Twente@Home editie, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen.

Het @Home programma is onderdeel van de Lichtpuntjes van de Provincie Overijssel.

Mastodon