Lablearning@Home: Twist your apps

Zet dit event in mijn agenda
19-06-2020 07:06 14-06-2024 01:06 Amsterdam Lablearning@Home: Twist your apps De apps die we dagelijks gebruiken helpen ons om dingen of elkaar te vinden. Ze zijn bedoeld om te leren, maken, spelen, kopen en nog veel meer. Maar wat als deze apps zich tegen je keren en je dingen tegen je wil laten doen? Doe mee aan de speelse live workshop van Sickhouse op Zoom. , ,

De apps die we dagelijks gebruiken helpen ons om dingen of elkaar te vinden. Ze zijn bedoeld om te leren, maken, spelen, kopen en nog veel meer. Maar wat als deze apps zich tegen je keren en je dingen tegen je wil laten doen?

Twist your apps is een interactieve manier om een kritisch en sociaal relevant discours over een wereld die ‘app-gek’ is geworden te ervaren, onderzoeken en creëren. Wil je je privacy weggeven? Twist your app! Wil je verdwalen? Twist your app! Wil je niet bewegen en lekker lui op de bank liggen? Twist your app! In deze Lablearning@Home workshop leer je op een speelse manier over de verborgen aspecten van apps, vind je je eigen apps conceptueel opnieuw uit en creëer je visuele basisprincipes om je product te promoten.

Op 19 juni om 19.30 kun je meedoen aan de live workshop van Sickhouse.

Programma:
19:30 welkom
19:35 korte geschiedenis van apps
19:50 quizz
20:00 workshop
Benodigdheden: schaar, papier, kleurpotloden, viltstift, glitter, lijm, etc...

Meeting ID: 875 6667 7445
Password: 371252

 

Twist your apps is ontwikkeld door Sickhouse. Sickhouse is een interdisciplinair creatief platform gericht op het ontwikkelen en ondersteunen van experimentele, interactieve en uitdagende projecten rondom gaming-, kunst- en filmfestival The Overkill.

Lablearning@Home events zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze op een interactieve manier kennismaken met de modernste technologieën en de softwarepakketten die daarbij horen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter, de 3D printer of een voedselprinter kan meedoen aan de Lablearning@Home events. Tot en met oktober kun je elke maand meedoen aan een live training en demonstratie. De Lablearning@Home events worden georganiseerd in aanloop naar het Maker Festival Twente@Home editie, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen.

Het @Home programma is onderdeel van de Luchtpuntjes van de Provincie Overijssel.

 

Mastodon