Gratis

17:00-19:00 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Lancering Exploring-Lab

Zet dit event in mijn agenda
22-11-2018 12:11 21-07-2024 04:07 Amsterdam Lancering Exploring-Lab <p>Op donderdag 22 november om 17:00 uur wordt het nieuwe Exploring-Lab in Tetem feestelijk gelanceerd. In het Exploring-Lab kunnen kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag met innovatieve maakopdrachten zoals robots programmeren, magnetisch&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Op donderdag 22 november om 17:00 uur wordt het nieuwe Exploring-Lab in Tetem feestelijk gelanceerd. In het Exploring-Lab kunnen kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag met innovatieve maakopdrachten zoals robots programmeren, magnetisch vloeistof maken, bouwen met 3D pennen of hologrammen maken. In het Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstellingen van Tetem uitgelicht en omgezet in inloopworkshops op beginners en gevorderden niveau.

Zelf maken, experimenteren en nieuwe technieken ontdekken
Technologisering speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Tetem brengt de gevolgen van deze ontwikkeling in kaart met de tentoonstellingen en events die vallen onder de programmalijn Driving Technology. In de afgelopen periode is er, mede door de opkomst van het Maker Festival Twente, een groeiende groep van kinderen tot volwassenen die behoefte heeft om te experimenteren en nieuwe technieken te ontdekken. Iedereen wil meedoen, zélf maken en ervaren! Met de ontwikkeling van het Exploring-Lab wil Tetem ruimte bieden aan deze vraag. Technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstellingen worden uitgelicht en omgezet in innovatieve maakopdrachten. Deze korte inloopworkshops zijn te volgen na het bezoeken van de tentoonstellingen in Tetem. Het publiek kan het onderzoek op verschillende niveaus aangaan, waardoor er zowel voor de kinderen als voor de volwassenen een uitdaging ligt! Het Exploring-Lab in Tetem is dagelijks geopend van 13:30-16:30 uur.

Feestelijke lancering
Op donderdag 22 november om 17:00 uur wordt het Exploring-Lab feestelijk gelanceerd. In aansluiting op de tentoonstelling Sisyphus kun je met behulp van FIMO-boetseerklei of een 3D scanner en de lasersnijder een mini-meubel maken dat precies bij jouw lichaam past. In aansluiting op de tentoonstelling Do It Together Neighborhood maak je met 3D pennen een kleurrijke wijk die tijdens de tentoonstelling groeit. Speciaal tijdens de feestelijke lancering kan het publiek ook kennis maken met maakopdrachten als een bibberrobot programmeren, stop-motion animaties maken of elektronische wenskaarten ontwerpen.

Tijdens dezelfde bijeenkomst wordt tevens de nieuwe tentoonstelling Sisyphus geopend met een speelse ergonomische stoelendans.

Mastodon