Vrijdag 19 t/m zondag 21 april en donderdag 25 april t/m zondag 28 april.
Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie LEAFDE on-tour: Werkplaats Diepenheim
Voor de volledige route zie kunstmomentdiepenheim.nl

Werkplaats Diepenheim
Hagen 3
7478AJ Diepenheim, Nederland

Open deze route in je routeplanner

LEAFDE @ Kunstmoment Diepenheim 2024

In de Augmented Reality installatie LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton Nieuwenhuis hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Planten krijgen onderdak, zorg en ruimte om hun verhaal (geschiedenis) te vertellen. LEAFDE is een ‘levende installatie’ die - zolang er voldoende care is - mensen bewust maakt van de situatie waarin we ons bevinden en de vaardigheden die nodig zijn om als samenleving te overleven.

Scan de QR-code met je telefoon en dan vertelt de plant diens (levens)verhaal! Planten die worden afgestaan b.v. omdat mensen anders gaan wonen, een partner of kind krijgen met een allergie of de plant niet meer mooi vinden, krijgen in LEAFDE onderdak, zorg en ruimte om hun eigen verhaal te vertellen. AR Plantenasiel LEAFDE vertelt het menselijke verhaal en maakt ingewikkelde thema’s zoals inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven en eigenaarschap op een eenvoudige manier bespreekbaar.

LEAFDE is ontwikkeld door Ton Nieuwenhuis tijdens een productietraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem. LEAFDE kan doorlopend worden ervaren in Tetem, maar LEAFDE kan ook wat betekenen voor andere organisaties. LEAFDE gaat on-tour met een mobiel plantenasiel en is in april onderdeel van Kunstmoment Diepenheim 2024. Kunstmoment is een bijzondere kunstroute in het centrum van Diepenheim en in het prachtige buitengebied in de Hof van Twente. Bekijk het volledige programma op kunstmomentdiepenheim.nl

 

Mastodon