Gratis

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.
Pay what you want
Combineer je bezoek met het Tetem Café

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

LEAFDE

Zet dit event in mijn agenda
19-06-2024 07:06 19-06-2024 07:06 Amsterdam LEAFDE In de Augmented Reality installatie LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton Nieuwenhuis hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Ton Nieuwenhuis is een in Nederland geboren, white privileged 50+ heteroman en designer en kunstenaar. In de Augmented Reality installatie LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Planten krijgen onderdak, zorg en ruimte om hun verhaal (geschiedenis) te vertellen. Het plantenasiel vertelt het verhaal van planten, maar daarmee ook het verhaal van de mensen in het leven van de planten. Het maakt ingewikkelde thema’s die nu spelen - inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven, eigenaarschap - op een eenvoudige manier bespreekbaar. LEAFDE is een ‘levende installatie’ die - zolang er voldoende care is - mensen bewust maakt van de situatie waarin we ons bevinden en de vaardigheden die nodig zijn om als samenleving te overleven. De installatie kan doorlopend worden ervaren in Tetem.

Ton Nieuwenhuis heeft LEAFDE ontwikkeld tijdens een productietraject binnen Cross-TIC. De installatie is ontwikkeld onder begeleiding van Tetem in samenwerking met Theater Sonnevanck, Universiteit Twente en Wageningen University & Research.

LEAFDE on-tour
LEAFDE gaat ook on-tour met een mobiel plantenasiel. Klik hier voor alle locaties.

Wil je een plant doneren voor het AR plantenasiel?
Wij bieden binnenplanten – zonder onderscheid en uitzondering – onderdak en zorg. Daarnaast krijgen ze de ruimte om hun verhaal te delen. Klik hier voor meer informatie om een plant langs te brengen.

Mastodon