Gratis

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur). Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is (max 12), is aanmelden verplicht via receptie@tetem.nl.

19:30 uur (19:00 uur inloop)

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Leap into AR

Zet dit event in mijn agenda
19-06-2019 12:06 18-04-2024 04:04 Amsterdam Leap into AR <p>Augmented Reality (toegevoegde realiteit) is een live beeld van de werkelijkheid waaraan extra elementen en informatie worden toegevoegd. Je kunt AR ervaren met je smartphone of tablet. Of met een slimme bril zoals&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Augmented Reality (toegevoegde realiteit) is een live beeld van de werkelijkheid waaraan extra elementen en informatie worden toegevoegd. Je kunt AR ervaren met je smartphone of tablet. Of met een slimme bril zoals de Hololens, waarbij je met handgebaren de verschillende tools en applicaties bedient. Het voordeel van de AR-bril is dat je virtuele beelden letterlijk voor je ogen ziet zweven. Je kunt ook in andere werelden rondlopen zoals een game of een film.

Tijdens Leap into AR duiken we dieper in de wereld van AR. Don Blaauw van Studio No More Mondays geeft een talk over de verschillende mogelijkheden, toepassingen en voorbeelden van AR. Hij vertelt ook over de verschillen tussen Augmented, Virtual en Mixed Reality en geeft een blik in de toekomst van AR technologie. Na de talk kunnen de deelnemers de AR-bril Magic Leap One uitproberen. Tijdens de workshop met Magic Leap One Creator leer je digitale tekeningen en soundscapes in de AR-wereld te maken en creëer je samen met andere deelnemers één gezamenlijk verhaal.

Don Blaauw van Studio No More Mondays ontwikkelt al bijna 20 jaar educatief materiaal voor het onderwijs. Van online lesmateriaal tot speelse VR ervaringen, games en apps. Daarnaast is hij docent ICT & Media Design aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Leap into AR vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Be Your Own Robot.

 

 

Mastodon