Gratis

om 19:30 uur (19:00 uur inloop)

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Lezing Henk Wildschut: Voorbij de waan van de dag

Zet dit event in mijn agenda
11-10-2017 12:10 20-07-2024 01:07 Amsterdam Lezing Henk Wildschut: Voorbij de waan van de dag <p>Anders dan de meeste fotografen richt Henk Wildschut zich bewust niet op het in beeld brengen van directe en hartverscheurende persoonlijke verhalen van vluchtelingen. Toch zijn de vluchtelingen voortdurend en op veelzeggende wijze aanwezig, namelijk&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Anders dan de meeste fotografen richt Henk Wildschut zich bewust niet op het in beeld brengen van directe en hartverscheurende persoonlijke verhalen van vluchtelingen. Toch zijn de vluchtelingen voortdurend en op veelzeggende wijze aanwezig, namelijk via hun pogingen om een thuis te creëren en te overleven. Door de sporen die zij letterlijk trekken in het landschap zijn zij, de ‘onzichtbaren’ die officieel niet bestaan, juist uiterst zichtbaar.

Op woensdagavond 11 oktober geeft Henk Wildschut een lezing over immigratie als belangrijk thema binnen zijn werk en over het ontstaan van het kamp in Calais in het bijzonder. Welke invloed hebben media en journalistiek gehad in onze beeldvorming van het vluchtelingenkamp? En op welke manier heeft Henk Wildschut met zijn fotoserie daarin een tegenwicht proberen te bieden, dat voorbij gaat aan de waan van de dag?

Deze lezing vindt plaats in aanloop naar de tentoonstelling Ville de Calais van Henk Wildschut in Tetem van 26 oktober t/m 26 november 2017 in het kader van Fotomanifestatie Enschede.

Mastodon