Louisa Teichmann

Zet dit event in mijn agenda
21-02-2024 12:02 19-07-2024 07:07 Amsterdam Louisa Teichmann Louisa Teichmann neemt deel aan een onderzoekstraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem. Ze doet onderzoek naar een interactieve spelinstallatie, die de verhalende mogelijkheden van printplaten in relatie tot een virtuele spelervaring verwerkt. Verschillende locaties, ,

Louisa Teichmann doet een onderzoek naar een interactieve spelinstallatie, die de verhalende mogelijkheden van printplaten verwerkt. Ze wil een spel ontwerpen waarbij spelers echte elementen zoals temperatuur, daglicht, vochtigheid en geluidsniveaus zelf kunnen controleren. Door te onderzoeken hoe het ontwerp van printplaten de virtuele spelervaring kan beïnvloeden, wil Louisa overeenkomsten tussen de structuur van steden en die van printplaten ontdekken. De focus van haar onderzoek ligt op het vertellen van een verhaal via de lay-out van een zelf ontworpen printplaat, met als doel een interactieve installatie te ontwikkelen waarin bezoekers het spel verkennen met behulp van onderdelen van de printplaat. Spelers kunnen bijvoorbeeld een donkere ruimte in het spel betreden, die alleen verlicht kan worden als ze hun hand boven een kleine lichtsensor op de printplaat houden.

Louisa Teichmann onderzoekt thema's rondom gaming en het effect van nieuwe technologieën op de perceptie van de werkelijkheid. Door gameplay-methoden te analyseren en te implementeren in real-life settings, creëert ze scenario's waarin de kijker de protagonist wordt van een interactief fictief verhaal. Met een achtergrond in evenementenplanning focust haar werk zich op collectieve verhalenvertelling, waarbij spellen en games voor creatieve samenwerkingen worden gebruikt.

Louisa Teichmann neemt deel aan een onderzoekstraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem.

Mastodon