Gratis

om 12:30 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Lunchconcert met live uitvoering van The Machines

Zet dit event in mijn agenda
11-09-2016 12:09 13-06-2024 01:06 Amsterdam Lunchconcert met live uitvoering van The Machines <p>Op zondagmiddag tijdens GOGBOT kun je in Tetem genieten van een unieke live uitvoering van Remko Scha’s The Machines! Niemand minder dan Samuel Vriezen gaat deze legendarische installatie bespelen. The Machines is een van de invloedrijkste&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Op zondagmiddag tijdens GOGBOT kun je in Tetem genieten van een unieke live uitvoering van Remko Scha’s The Machines! Niemand minder dan Samuel Vriezen gaat deze legendarische installatie bespelen.

The Machines is een van de invloedrijkste werken van de vorig jaar overleden professor en kunstenaar Remko Scha. De installatie bestaat uit elektrische gitaren die worden bespeeld door kabels en decoupeerzagen. Remko Scha heeft The Machines onder andere in New York gepresenteerd toen hij daar in de jaren ‘80 verbleef. Het werk heeft daar grote invloed gehad op het geluid van experimentele gitaarbands als Sonic Youth.

The Machines is nu te zien in de ere-tentoonstelling GOGBOT tribute to Remko Scha in Tetem, waarin speciale aandacht wordt besteed aan de machinekunst of kunstmatige kunst van Remko Scha. The Machines speelt geheel ‘zelfstandig’ tijdens de expositie, maar het kan ook door een performer bespeeld worden. Speciaal voor het GOGBOT festival geeft componist, auteur en performer Samuel Vriezen een live concert van The Machines op zondag 11 september om 12.30 uur in Tetem.

Samuel Vriezen (1973) is componist, auteur en performer. Hij treedt op als pianist, speelt Harry Partch’s Kithara in ensemble Scordatura en zal dit najaar de rol van Lucebert vertolken in een opera van Anna Mikhailova. Op verzoek van Remko Scha is hij dirigent-assistent van de posthumane postpunkband The Machines. In 2008 kwam zijn eerste dichtbundel “4 Zinnen” uit bij de Wereldbibliotheek, in 2013 zijn eerste solo-CD met eigen werk en werk van Tom Johnson bij Edition Wandelweiser Records, en dit najaar verschijnt zijn omvangrijke essay/poëziebundel “Netwerk in eclips”, ook bij de Wereldbibliotheek.

Het concert en de lunch zijn gratis.
Tetem zorgt voor koffie, thee en vegetarische broodjes.

Laat ons weten of je erbij bent

Meer weten over The Machines? Kijk dan op de website van IAAA, Institute of Artificial Art Amsterdam, opgericht door Remko Scha.

Mastodon