Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

MaakMeeLab

Het MaakMeeLab van Tetem is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek en buurtbewoners kunnen er elke zaterdag en zondag gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur.

In het MaakMeeLab kunnen gezinnen met kinderen/jongeren van 6 t/m 15 jaar op een laagdrempelige manier kennismaken met uitdagende (basis) maaktechnieken door aan de slag te gaan met Make-It techniek-kits. Zo kan je o.a. een robot-hand maken, een zelfgemaakte raceauto met zonne-energie laten rijden, een techniek huis bouwen of een wenskaart tekenen met een speciale elektronische boodschap.

Onze labcoaches kunnen je ook de eerste stappen naar uitgebreide technieken en technologieën uitleggen, zoals 3D printen, robots programmeren of een ontwerp maken voor de lasercutter. Het lab is namelijk uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

FabLab
Heb je de smaak nu echt te pakken en wil je uitgebreid experimenteren met bovenstaande digitale technologieën en kennis maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van Tetem's hybride tentoonstellingsprogramma, dan zijn bezoekers vanaf 16 jaar op doordeweekse dagen van harte welkom in ons FabLab (alleen op reservering).

KidsLab
Elke schoolvakantie bieden we op de woensdagmiddag een online workshop aan, genaamd KidsLab. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen online een maak- of ontwerp workshop volgen onder begeleiding van een labcoach. De KidsLab workshops sluiten elke vakantie aan bij het High Tech programma van de Twentse Maakplaatsen. Benieuwd naar de eerstvolgende KidsLab workshop? Bekijk dan onze KidsLab pagina