Gratis

Vanaf 15 juli is het MaakMeeLab op inschrijving geopend op: dinsdag t/m vrijdag van 14.00-17.00.

Klik hier om een plek te reserveren in het lab
Toegang: gratis. Voor het gebruik van materialen en de Make-It kits wordt een vergoeding gevraagd. Betaling per pin.

Aan makers wordt gevraagd om bij de inschrijving aan te geven met welke technieken en leervragen ze aan de slag willen.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

MaakMeeLab

Het nieuwe MaakMeeLab van Tetem is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek, buurtbewoners, ontwerpers en kunstenaars kunnen er gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur. Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Filmlab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

Bezoekers
Bezoekers zijn welkom om kennis te maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van de hybride tentoonstelling en te experimenteren met verschillende digitale technologieën. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar kunnen experimenteren met de nieuwste Make-It@Home techniek-kits die ter plekke beschikbaar zijn. Zo kan je een robot-hand maken, een wenskaart met een speciale elektronische boodschap, of een puzzel met behulp van een hologram.

Professionele makers
Kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en andere makers krijgen in het MaakMeeLab de ruimte om in interdisciplinair verband producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Maar werken aan eigen artistieke kwaliteiten kan ook. Naast de fysieke mogelijkheden om in het lab te werken, verzorgt Tetem verschillende Lablearning@Home webinars. Zo kun je als maker op een interactieve manier leren werken met nieuwe maak-technologieën zoals de lasercutter of 3D printer.