Gratis

Het MaakMeeLab is op inschrijving geopend op dinsdag t/m vrijdag van 14.00-17.00 en vanaf 12 september ook op de zaterdagen en zondagen.

Klik hier om een plek te reserveren in het MaakMeeLab

Toegang: gratis. Voor het gebruik van materialen en de Make-It kits wordt een vergoeding gevraagd. Betaling per pin.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

MaakMeeLab

Het MaakMeeLab van Tetem is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek en buurtbewoners kunnen er gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur. Bezoekers en kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom om te experimenteren met verschillende digitale technologieën en kennis te maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van Tetem's hybride tentoonstellingsprogramma. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar kunnen experimenteren met de nieuwste Make-It@Home techniek-kits die ter plekke beschikbaar zijn. Zo kan je een robot-hand maken, een wenskaart met een speciale elektronische boodschap, of een puzzel met behulp van een hologram.

Het MaakMeeLab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

Corona maatregelen
Om te kunnen voldoen aan de corona maatregel van 1,5 meter hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen:
1) Reserveren van een activiteit in het MaakMeeLab is verplicht
2) Kinderen onder de 10 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene
3) Max. aantal personen per boeking: 4
4) Voor en na je bezoek desinfecteren wij alle benodigde materialen en apparatuur
5) Bij binnenkomst verzoeken wij je om jouw handen te desinfecteren met handgel
6) Onze labmanagers desinfecteren regelmatig hun handen en houden zich aan de anderhalve meter afstand. Waar nodig wordt gewerkt met meekijk software op de laptops.