MaakMeeLab

Het MaakMeeLab van Tetem is een maakplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek en buurtbewoners kunnen er elke zaterdag en zondag gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur.

Het lab is uitgerust met de nieuwste technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality. Onze labcoaches helpen kinderen en volwassenen bij het leren werken met deze technieken.

Ook kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met uitdagende (basis) maaktechnieken door aan de slag te gaan met Make-It techniek-kits. Deze kits zijn ontwikkeld met bedrijven uit de regio en brengen op een speelse manier de techniek - die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf - onder de aandacht bij kinderen. Zo kan je o.a. een rotormobiel maken, een zelfgemaakte raceauto met zonne-energie laten rijden, een techniek huis bouwen of een wenskaart tekenen met een speciale elektronische boodschap.

Nieuwsgierig? Bekijk op de pagina reserveren - bij 'maak een keuze' - alle activiteiten die je in het MaakMeeLab kunt doen.

Sjors Creatief
Een keer per maand wordt op zaterdag en zondag een workshop aangeboden waarbij je kind samen met andere kinderen iets kan gaan maken. Het is dan dus niet mogelijk om als gezin deel te nemen. Je reserveert dit programma via Sjors Creatief, vul bij woonplaats 'Enschede' in en in de zoekbalk 'Tetem'.

KidsLab
Elke schoolvakantie bieden we op de woensdagmiddag een online workshop aan, genaamd KidsLab. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen online een maak- of ontwerp workshop volgen onder begeleiding van een labcoach. De KidsLab workshops sluiten elke vakantie aan bij het High Tech programma van de Twentse Maakplaatsen. Benieuwd naar de eerstvolgende KidsLab workshop? Bekijk dan de Kids catergorie in onze Agenda.

FabLab
Heb je de smaak nu echt te pakken en wil je uitgebreid experimenteren met bovenstaande digitale technologieën en kennis maken met de processen en technieken die door makers worden gebruikt binnen het tentoonstellingsprogramma, dan zijn bezoekers vanaf 16 jaar van woensdag t/m vrijdag van harte welkom in ons FabLab (alleen op reservering).