MaakMeeLab

Het MaakMeeLab van Tetem is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek en buurtbewoners kunnen er gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur.

Tijdens de inloop op zaterdag- en zondagmiddag kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met uitdagende (basis) maaktechnieken door aan de slag te gaan met Make-It@Home techniek-kits. Zo kan je o.a. een robot-hand maken, een zelfgemaakte raceauto met zonne-energie laten rijden of een wenskaart tekenen met een speciale elektronische boodschap. Een ideaal uitje voor gezinnen met kinderen / jongeren tussen de 6 en 15 jaar.

Tijdens de inloopmiddag in het weekend kunnen de labmanagers je ook de eerste stappen naar uitgebreide technieken en technologieën uitleggen. Het lab is namelijk uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

FabLab
Heb je de smaak nu echt te pakken en wil je uitgebreid experimenteren met bovenstaande digitale technologieën en kennis maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van Tetem's hybride tentoonstellingsprogramma, dan zijn bezoekers en kinderen vanaf 6 jaar van dinsdag t/m vrijdag van harte welkom in ons FabLab (alleen op reservering).

Corona maatregelen
Om te kunnen voldoen aan de corona maatregel van 1,5 meter hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen:
1) Reserveren van een activiteit van dinsdag t/m vrijdag in het FabLab is verplicht.
2) Op zaterdag en zondag is reserveren voor het MaakMeeLab niet nodig.
2) Kinderen onder de 10 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene
3) Max. aantal personen per boeking: 4
4) Voor en na je bezoek desinfecteren wij alle benodigde materialen en apparatuur
5) Bij binnenkomst verzoeken wij je om jouw handen te desinfecteren met handgel
6) Onze labmanagers desinfecteren regelmatig hun handen en houden zich aan de anderhalve meter afstand. Waar nodig wordt gewerkt met meekijk software op de laptops.