Gratis

Make Happiness webzine 2

Zet dit event in mijn agenda
13-03-2020 12:03 14-06-2024 01:06 Amsterdam Make Happiness webzine 2 In deze twee editie van Make Happiness webzine lichten we een interactief live event met biohacker en toekomstdenker Peter Joosten toe en geven we een aantal tips voor de Tetem Challenge: Gezichtsherkenning. , ,

Wat is de nieuwe betekenis en rol van de mens in relatie tot de machine? Welke invloed heeft onze relatie met machines op onze gelukbeleving? En welke rol speelt kunstmatige intelligentie (AI) daarin? We brengen ons Make Happiness programma online met een webzine waarin we live events en interessante gasten en artikelen uitlichten.

Live event: Hoe kunnen we grenzen doorbreken in het creëren van een gelukkig supermens?
Zijn we als mens minder kwetsbaar als we ons lichaam zouden versmelten met technologie? Wat is de betekenis van dit maakbare mens? Wat zijn de grenzen aan de superhuman? En is deze supermens gelukkig? Geef je mening en praat mee tijdens het live event op 9 april van 16:00-16:30 met biohacker en toekomstdenker Peter Joosten. Peter nodigt iedereen uit voor een interactieve en speelse live sessie op Instagram om samen tot de betekenis van een gelukkig supermens te komen.

Inspiratie voor de Tetem Challenge: Gezichtsherkenning

😱 Gezichtsherkenning: zo snel word je herkend!
Bright publiceerde onlangs een video over gezichtsherkenning. Hoe werkt deze technologie? Wat wordt er mogelijk? En wat zijn de gevaren? Aan het einde van de video geeft Bright een aantal voorbeelden van kapsels waarmee je gezichtsherkenningssoftware kunt misleiden.

💄 Door deze bizarre ontwerpen word je niet herkend 
Ontdek hoe ontwerpers, academici en kunstenaars terugvechten door draagbare mode en  accessoires in te zetten in een poging om gezichtsherkenning te slim af te zijn.

🤫 Kunstenaar Leo Selvaggio leent zijn identiteit uit
Kunstenaar Leonardo Selvaggio liet een aantal jaar geleden in Tetem zijn project URME Surveillance Identity Prosthetic zien: een fotorealistisch masker waarmee je jouw identiteit verborgen kunt houden door de identiteit van ‘Leo Selvaggio’ aan te nemen. Een beetje creepy, maar wel effectief!

👁‍🗨 Deze activisten gebruiken make-up om massasurveillance te trotseren
Londen heeft bijna een half miljoen bewakingscamera's die de ongeveer acht miljoen inwoners van de stad tijdens hun dagelijkse bezigheden volgen. In dit interview vertellen de initiatiefnemers van Dazzle Club hoe zij camouflage verf en make-up inzetten in de strijd tegen massasurveillance.

Mastodon