Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Make Health@Twente

Zet dit event in mijn agenda
12-04-2021 12:04 22-04-2024 06:04 Amsterdam Make Health@Twente Tetem is in 2020 gestart met het vooronderzoek voor het project Make Health@Twente. Samen met zorgprofessionals, mantelzorgers, mensen met een zorgvraag en ontwerpers gaan we werken aan open design-toepassingen voor de zorg. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Tetem is in 2020 gestart met het vooronderzoek voor het project Make Health@Twente. Samen met zorgprofessionals, mantelzorgers, mensen met een zorgvraag en ontwerpers gaan we werken aan open design-toepassingen voor de zorg.

Met de opkomst van digitale fabricagetechnologie en de toegankelijkheid van online kennis, kunnen burgers zélf hoogwaardige zorgtoepassingen ontwikkelen die voldoen aan hun behoeftes. Een op maat gemaakte 3D-geprinte vingerspalk, een nieuw type aan/uittrekhulp voor kledingstukken, een zelf-ontwikkelde lamp voor een rolstoel of een aangepaste driewieler. Dit project bouwt voort op het MakeHealth project van Waag. Hierbij werken ontwerpers, ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en mantelzorgers samen aan een concrete zorgvraag en de ontwikkeling van een zorgoplossing.

Binnen Make Health@Twente wordt gebruik gemaakt van de digitale fabricagetools van het FabLab van Tetem. Daarnaast ondersteunt Tetem het traject van ontwerp tot realisatie. Met Make Health@Twente willen we samen met partners en professionals uit Twente mensen in staat stellen om verbeteringen in de zorg én in de kwaliteit van leven van eindgebruikers te realiseren. De eerste sessies starten in het voorjaar van 2021.

Lees hier een blog van Sabine Wildevuur, directeur van DesignLab en mede oprichter van Make Health bij Waag, over de mogelijkheden van samen gepersonaliseerde zorgtoepassingen maken.

Mastodon