De kosten bedragen tussen de € 3,- en € 7,- per kit. Je kunt de techniek-kits bestellen via de speciale Make-It pagina.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Make-It kits

In deze periode waarin het onderwijs vorm krijgt door een mix van thuis-, klassikaal- en individueel onderwijs is het van belang om leervormen af te wisselen. Om niet alleen de focus te leggen op het cognitieve leren, maar ook om ruimte te bieden voor het met de handen werken. Om te leren door te doen.

Om de thuis- en de schoolsituatie van kinderen te verrijken zijn de Make-It kits ontwikkeld. Dit zijn techniek pakketjes die de materialen leveren die veelal niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn waar kinderen en jongeren van 6 t/m 15 jaar mee aan de slag kunnen. Zo kunnen zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.

De kinderen leren bijvoorbeeld een prefab huis met zonnecellen bouwen, een robot-hand maken en bewegen, een elektronische wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap of experimenteren met zonne-energie en het maken van zonnecellen. De Make-It kits worden per post bezorgd. Bij elke kit is een online tutorial én online hulpdienst beschikbaar.

In samenwerking met Techniekpact Twente en de bedrijven Aeronamic, Dura Vermeer, Thales, Tecnotion, VDL ETG en PBF zijn speciale Make-Ittechniek-kits ontwikkeld. Aan elke kit is een techniek gekoppeld, die ook echt wordt gebruikt in het bedrijf.

Bekijk alle kits op onze Make-It pagina en bestel je favoriet!

Make-It kits zijn ontwikkeld door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen en Techniekpact Twente.