Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Make-It@Home kits

Zet dit event in mijn agenda
25-03-2020 12:03 04-04-2020 05:04 Amsterdam Make-It@Home kits Met Make-It@Home kits kunnen kinderen die thuis zitten, op een leerzame en speelse manier doorleren met materialen die in huis aanwezig zijn. De kits Kunstige Robot, Robot-hand, Zonnecellen en Elektronische wenskaart worden gewoon thuis bezorgd. Veel DIY plezier! Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze blijven leren. Dit kan tegenwoordig ook met online workshops. Toch is het belangrijk voor de kinderen om leervormen af te wisselen. Om met de handen te werken. Om te leren door te doen. Omdat dit gelimiteerd is aan de materialen die in huis aanwezig zijn en kinderen niet op locatie een workshop kunnen volgen zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Dit zijn workshop pakketjes waar kinderen thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken.

Kunstige robot (8-12 jaar)
Maak een eigen kunstige robot. Dit is een klein Bibberbotje bestaande uit onder andere een motortje, een batterij en kroonstenen. Als je de stroomkring aansluit, bibbert het botje vanzelf! Versier de robot vervolgens met ogen en kleuren. Waar bibbert je robot naar toe?
Benodigdheden van thuis: kleine platkop schroevendraaier (bijv. spanningsmeter)

Robot-hand (6-12 jaar)
Altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met je eigen robot-hand. Wanneer je alle materialen hebt gekoppeld kan je de robot-hand laten bewegen. Lukt het jou om een duim op te steken?
Benodigdheden van thuis: schaar
Let op: de Robot-hand bestaat uit touw, rietjes en papier. Heb je dit allemaal al in huis, bespaar dan de kosten voor de kit, en ga gelijk aan de slag met de tutorial.

Zonnecellen (9-12 jaar)
Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou beweging uit de zon te halen?
Benodigdheden van thuis: schaar, kleine platkop schroevendraaier (bijv. spanningsmeter)

Elektronische wenskaart (6-12 jaar)
Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Naar wie ga jij de wenskaart toesturen?
Benodigdheden van thuis: gekleurd papier, kleurpotloden/stiften, plakband, schaar.

Hoe werkt het?
Ouders/verzorgers kunnen bovenstaande kits bestellen via make-it.tetem.nl. Nadat deze thuis zijn bezorgd, zitten in het pakketje de benodigde materialen. Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar.

Make-It@Home kits is een productie van Twentse Maakplaatsen.