Gratis

beide dagen van 11:00-18:00 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Maker Festival Twente 2018

Zet dit event in mijn agenda
26-05-2018 12:05 19-04-2024 05:04 Amsterdam Maker Festival Twente 2018 <p>Het Maker Festival Twente op zaterdag 26 en zondag 27 mei werkt dit jaar vanuit het thema ‘De Vrolijke Frankenstein’. Hoe ziet de toekomst van robotica eruit? Welk effect heeft kunstmatige intelligentie op de maatschappij?&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Het Maker Festival Twente op zaterdag 26 en zondag 27 mei werkt dit jaar vanuit het thema ‘De Vrolijke Frankenstein’. Hoe ziet de toekomst van robotica eruit? Welk effect heeft kunstmatige intelligentie op de maatschappij? Welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken aan hedendaagse makers en ontwerpers?

Het Maker Festival Twente – een co-productie van Tetem en Museum TwentseWelle – zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met een uitgebreid festivalprogramma in Roombeek Cultuurpark. Het festival is een ontmoetingsplaats voor iedereen die gelooft dat maken de toekomst heeft.

Tijdens de Makersbeurs komen kunst, vormgeving, techniek, ondernemers en onderwijs samen om elkaar te ontmoeten, inspireren en uit te dagen. De Makersbeurs geeft bezoekers via demonstraties en workshops inzicht in het creatieve ontwerp-, maak- en innovatieproces waarbij het vooral gaat om doen, leren en beleven. Tijdens MFT Outdoor is op het Roombeekplein eveneens veel te zien en te beleven. Zo is er een Drone Event en zijn er interactieve voorstellingen en installaties van kunstenaars en techneuten die zich bezighouden met robotica en kunstmatige intelligentie. De tentoonstellingen ‘De Vrolijke Frankenstein’ in Museum TwentseWelle, en ‘StickMan’ en ‘The Fragility of Life’ in Tetem vormen de rode draad van het festivalprogramma.

In aanloop naar het festival vinden in Almelo, Hengelo en Enschede de Play & Learn dagen plaats waarbij leerlingen van het PO, VO en MBO verschillende makers bezoeken en worden uitgedaagd om zélf dingen te maken. In Hengelo (16 mei) en Almelo (23 mei) worden ook Mini Maker Faires georganiseerd.

Het Maker Festival Twente wordt georganiseerd in samenwerking met vele makers, onderwijs- en cultuurpartners en bedrijven. Het volledige programma is te vinden op makerfestivaltwente.nl.

Mastodon