Maker Festival Twente 2024

Zet dit event in mijn agenda
01-05-2024 12:05 13-06-2024 08:06 Amsterdam Maker Festival Twente 2024 Tijdens het Maker Festival Twente (MFT) ontdek je de veelzijdigheid van maakcultuur in Twente! Het MFT is een festival voor alle leeftijden en iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technieken en technologieën, creativiteit, inventiviteit en innovatie! Verschillende locaties, ,

In de meivakantie vindt van 2 t/m 5 mei het Meerdaagse Festival plaats in Enschede. Op andere datums in mei vinden de DagFestivals plaats in heel Twente. Op alle festivaldagen kun je in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van digitale cultuur, maken, ontwerpen en programmeren. In aanloop naar het festival is er een divers randprogramma waarbij het ‘leren door te maken’ centraal staat.

Randprogramma: 15 maart t/m 30 april
In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen kan je in aanloop naar het festival in elke Twentse gemeente aan de slag met uitdagende maak- en ontwerpworkshops. Hierbij staan het kijken, meedóen en beleven centraal.

DagFestivals in Twente: 1 t/m 31 mei
De DagFestivals vinden in de bibliotheken en musea plaats in elke Twentse gemeente! Tijdens de DagFestivals kan je meedoen aan verschillende inloopactiviteiten en workshops. Denk aan het RobotLab waarin je leert om met robotica te werken, het MaakLab waarin je technische installaties en constructies kan bouwen en het ‘Kijk- en DoeLab’ waarin je aan de slag gaat met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof.

Meerdaagse Festival in Enschede: 2 t/m 5 mei
Het programma van het Meerdaagse Festival in Roombeek (Enschede) bestaat uit een breed scala van inloopactiviteiten en workshops en een uitgebreid buitenprogramma. Als festivalbezoeker kun je deelnemen aan maakactiviteiten rondom voedseltechnologie (maken en eten), interactieve podiumactiviteiten en workshops en inloopactiviteiten van creatieve makers en bedrijven. Ook kan je de tentoonstelling bij Tetem ervaren.

Het MFT programma is momenteel in ontwikkeling en wordt regelmatig geupdate. Ontdek het programma op makerfestivaltwente.nl

Het Maker Festival Twente is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Gemeente Hengelo en Almelo Promotie.

Wil je op de hoogte gehouden worden over Maker Festival Twente? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: tetem.nl/nieuwsbrief

Mastodon