Gratis

Maker Festival Twente@Home

Zet dit event in mijn agenda
01-05-2020 12:05 23-05-2024 05:05 Amsterdam Maker Festival Twente@Home Omdat de komende tijd geen fysieke evenementen kunnen plaatsvinden, heeft Tetem het Maker Festival Twente getransformeerd in een online activiteitenprogramma in mei en juni én een hybride programma tijdens de Maker Maand in oktober. Net als in voorgaande jaren ligt de focus op het meekijken, meedóen en beleven! , ,

Omdat de komende tijd geen fysieke evenementen kunnen plaatsvinden, heeft Tetem het Maker Festival Twente getransformeerd in een online activiteitenprogramma in mei en juni én een hybride programma tijdens de Maker Maand in oktober. Net als in voorgaande jaren ligt de focus op het meekijken, meedóen en beleven!

De MFT@Home editie bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, Lablearning trainingen en webinars. Zo zijn er in samenwerking met de Maakplaatsen Code-It@Home workshops en Make-It@Home kits ontwikkeld, waarbij kinderen en jongeren leren programmeren en aan de slag gaan met verschillende technieken. HCS - Happy Innovation heeft een speciale Make-It@Home kit ontworpen met de Merge Cube, een AR kubus die tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet.

In samenwerking met Techniekpact Twente komen er binnenkort vijf nieuwe Make-It@Home kits. De kits worden ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven. Ook staan er verschillende Lablearning@Home events gepland. Dit zijn real-live trainingen waarbij (jong) volwassenen op interactieve wijze kennis maken met de nieuwste technieken en software. Twist your apps is zo’n Lablearning@Home training, speciaal ontworpen door Sickhouse. Het is een interactieve manier om een kritisch en sociaal relevant discours over een wereld die ‘app-gek’ is geworden te ervaren, onderzoeken en creëren.

Maakplaats 021 gaat webinars verzorgen met online ontwerpprogramma’s voor kinderen met aan het eind een challenge. Ook zijn er instructables en maakvideo’s te volgen. Waag komt met De Thuismakers: online workshops en instructables die kinderen in staat stellen om met behulp van proefjes hun directe omgeving in kaart te brengen en te duiden.

Er valt genoeg te doen én te beleven bij MFT@Home. Ontdek het hele programma op tetem.nl/makerfestival.

Mastodon