Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

HCS Innovation’s Merge Cube

Een workshop voor kinderen van 8 t/m 15 jaar.

De Merge Cube een kubus die in 3D tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet. Na het uitknippen en in elkaar vouwen van de Merge Cube kan je op je mobiel of tablet diverse apps downloaden om aan de slag te gaan. De Merge Cube zet je in beeld van de camera van je mobiel of tablet. Door diverse apps verandert de Merge Cube, als je door je mobiel kijkt, in een hologram. Leer zo bijvoorbeeld over de planeten, los een puzzel op, bekijk een museum en nog veel meer. Via het bestelformulier kan je de Merge Cube op dik papier bestellen zodat deze langer meegaat. Je kan de Merge Cube ook zelf uitprinten op printpapier. Zie daarvoor de download van het sjabloon onder Informatie.

Benodigdheden van thuis: een mobiel of tablet, schaar, lijm en eventueel een printer als je zelf het sjabloon uitprint. Je kunt de bijbehorende techniekkaart downloaden onder Informatie.

Bestellen: je bestelt deze Make-It@Home kit via Make-It@Home.

Deze Make-It@Home kit is mede mogelijk gemaakt door HCS Innovation

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #makeitathome op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Tip: Enthousiast geworden van deze coole AR techniek? Kijk bij HCS- Happy Innovation voor de ‘niet-papieren versie’ Merge Cubes.