Met de robot op afstand expositie bezoeken

Ontmoet Double, een op afstand bestuurbare robot, waarmee je door onze tentoonstelling The Swarm kunt rijden. De Double telepresence robot geeft iedereen - waar ook ter wereld - de kans om via de computer of Ipad/Iphone op twee plekken tegelijk te zijn. Je kunt met Double op een unieke manier in de expositieruimte rondrijden en kijken. Besturing is eenvoudig middels Google Chrome en je toetsenbord of Ipad/Iphone. Via de webcam wordt realtime beeld en geluid verstuurd. Je kunt op twee manieren verbinding maken met Double:

Via de webbrowser Google Chrome op je computer:
Ga naar drive.doublerobotics.com en log in met:
Username: tetem
Password: tetem

Nadat je bent ingelogd, zie je jouw Double op de kaart in Enschede. Klik op Double om verbinding te maken. Vergeet niet toestemming te geven voor je webcam of camera. Zodra het gesprek verbonden is, gebruik de pijltjestoetsen op je toetsenbord om Double te besturen.

Via de App Double op je Ipad/Iphone:
Download de app Double in de store of via: apps.apple.com/us/app/double/id589230178
Username: tetem
Password: tetem

Nadat je bent ingelogd, zie je jouw Double op de kaart in Enschede. Klik op Double om verbinding te maken. Vergeet niet toestemming te geven voor je webcam of camera. Zodra het gesprek verbonden is, gebruik de pijltjes op het scherm om Double te besturen.

Besturing:
1. Bestuur Double voorzichtig door de tentoonstellingsruimte.
2. Je gezicht verschijnt live op de Ipad van Double en je kunt gesprekken voeren, meekijken via de camera en foto's maken.
3. De telescopische arm kun je ook op afstand omhoog en omlaag bewegen om de juiste kijk- en gesprekshoogte aan te nemen.
4. Als je klaar bent, parkeer je Double en beëindig je de verbinding zodat de volgende bezoeker kan inloggen.

Bekijk hier de korte tutorial:

Deze robot technologie stelt Tetem in staat om tijdens de corona crisis alsnog de tentoonstelling The Swarm digitaal open te stellen voor publiek. Met grote dank aan onze vrienden van Human Media Interaction & Robotica en Mechatronica van Universiteit Twente!

Over The Swarm
In de tentoonstelling The Swarm spelen kleine computers elk hun individuele rol. Als groep stellen ze een theatervoorstelling samen waarbij ze door verschillende geschriften reizen, van Kafka’s De Metamorfose tot artikelen over zwermintelligentie en onderzoeksdocumenten over de zesde massa-uitsterving. Hoofdrolspeler is een mestkever die wordt geconfronteerd met een existentiële crisis. The Swarm is ontwikkeld door Anne de Boer in opdracht van Tetem.

 

Mastodon