Prijs:€ 15

Openingstijden Museumnacht Enschede: 19.00-03:00 uur.
Programma in Tetem: 20:00-00:00 uur.
Kaartjes: 15,- volwassenen en 7,50 voor kinderen (tot 18 jaar)
Tickets verkrijgbaar via museumnachtenschede.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Museumnacht Enschede

Tijdens de Museumnacht op zaterdag 5 november beleef je een levendig programma met interactieve installaties, workshops, optredens, performances en party’s en ontdek je wat de cultuurinstellingen van Enschede te bieden hebben. In Tetem is er aandacht voor alles wat ‘leeft’: van mens tot plant, van technologie tot insect.

Stap een dromerig metaverse binnen
In de interactieve tentoonstelling van het Londense kunstenaarscollectief Keiken stap je een dromerig metaverse binnen waarin meerdere identiteiten, perspectieven en realiteiten bestaan. In de VR installatie transformeer je je fysieke lichaam tot een full body digitale avatar. Je reist met een virtuele lift naar verschillende niveaus van je bewustzijn en ontmoet de speelse, kwetsbare en groteske versies van jezelf. Daarnaast kan je de haptic wearable buik beleven en jezelf openstellen voor andere communicatievormen. De wearable buik maakt met behulp van trillingen een verbinding met je lichaam terwijl je luistert naar ultrasone geluiden waarmee dieren als vleermuizen, dolfijnen en walvissen met elkaar communiceren. Keiken verkent met deze tentoonstelling de mogelijkheden van organische technologie waarmee we meer stil staan bij de zintuigelijke en emotionele verbinding met technologie en elkaar!

Ontdek de nieuwe levendige hotspot Blender Blender
Neem een kijkje in de net geopende conceptstore Blender Blender in Tetem! Deze nieuwe levendige hotspot is volledig gericht op duurzaamheid en technologie en is een ontmoetingsplek, workspace, een vegetarische sap- en koffiebar, kapsalon Nivo en het Plantenasiel LEAFDE. Naast zorg voor de wereld, willen we ook het gesprek aangaan over Fair Care, zorg voor elkaar en voor jezelf. Tijdens de Museumnacht geniet je van vers geperste sapjes en eerlijke koffie en thee. Daarnaast kan je het AR Plantenasiel LEAFDE van designer en kunstenaar Ton Nieuwenhuis ontdekken. In deze installatie staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Planten krijgen onderdak, zorg en ruimte om hun eigen verhaal - geschiedenis - te vertellen. Op deze manier proberen we bepaalde ingewikkelde thema’s als inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven en eigenaarschap op toegankelijke wijze bespreekbaar te maken.

Fotoshoot: vereeuwig jezelf als een insect
Deze Museumnacht kan je jezelf ook laten vereeuwigen als een insect. Wat voor insect zou jij willen zijn? In wat voor wereld zou je dan willen wonen? Laat jezelf vastleggen op een foto en ontvang een mooi aandenken aan de Museumnacht in Tetem!

Springkussen
Sluit je bezoek aan Tetem af op ons grote springkussen waarmee je samen met anderen een extra energieboost krijgt om de rest van de Museumnacht te gaan ontdekken!

Tickets
De tickets voor Museumnacht Enschede geven je toegang tot alle deelnemende locaties en de afterparty in de Grote Kerk. Bekijk het volledige programma en bestel je tickets op museumnachtenschede.nl.

Mastodon