Prijs:€ 15

Openingstijden Museumnacht Enschede: 19:00-03:00 uur.

Programma in Tetem: 19:00-00:00 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Museumnacht Enschede

Zet dit event in mijn agenda
12-10-2019 07:10 23-05-2024 06:05 Amsterdam Museumnacht Enschede Op zaterdag 12 oktober openen verschillende culturele instellingen in Enschede hun deuren tijdens de eerste Museumnacht Enschede. Ontdek kunst, muziek, film en theater en laat je tot in de vroege uurtjes verrassen door het speciale programma, geïnspireerd op de lopende tentoonstellingen en vaste collecties. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Op zaterdag 12 oktober openen verschillende culturele instellingen in Enschede hun deuren tijdens de eerste Museumnacht Enschede. Ontdek kunst, muziek, film en theater en laat je tot in de vroege uurtjes verrassen door het speciale programma, geïnspireerd op de lopende tentoonstellingen en vaste collecties.


Xenobodies: Gelaatkunde

Wat vertelt jouw gezicht over je karakter? In de gelaatkunde gaat men ervan uit dat iemands uiterlijk iets zegt over het innerlijk. Zo kan de stand van je ogen bijvoorbeeld iets zeggen over hoe extravert je bent en de kromming van je neus iets over je ambities. Ontdek tijdens de Museumnacht in Tetem hoe de statische verhoudingen en vormen in je gezicht jouw persoonlijkheid bepalen. Komen de observaties overeen met de werkelijkheid? Deze speelse en doorlopende workshop is geïnspireerd door de tentoonstelling Xenobodies in Mutation waarin transformaties van lichamen centraal staan.


Slide to Unlock: Shake it like a polaroid picture!
Heb jij ook een grote verzameling aan selfies op je telefoon? Hoe werkt deze techniek van foto’s maken eigenlijk? In de tentoonstelling Slide to Unlock geeft kunstenaar Sjoerd Knibbeler een nieuwe invulling aan het fotogram door met een iPad  analoge foto’s te maken. Bij Tetem maak je tijdens de Museumnacht een instant foto van jezelf met een polaroid camera. De compositie en de lichtfilter kun je zelf bepalen. Let op: je krijgt maar één kans voor die Insta-waardige foto!

De tickets voor Museumnacht Enschede kosten € 15,- en geven je toegang tot alle deelnemende locaties en de afterparty in Rijksmuseum Twenthe. Bekijk het volledige programma op museumnachtenschede.nl.

Mastodon