Gratis

Openingstijden Blender Blender in Tetem:
woensdag t/m zondag 11.30-17.00 uur.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Nieuw in Tetem: conceptstore Blender Blender!

Zet dit event in mijn agenda
01-04-2023 08:04 01-04-2023 08:04 Amsterdam Nieuw in Tetem: conceptstore Blender Blender! In de foyer van Tetem vind je Blender Blender, een veelzijdige conceptstore gericht op duurzaamheid en technologie. Blender Blender is de mix van een conceptstore met duurzame cadeaus, ontmoetingsplek, workspace, een vegetarische sap- en koffiebar, kapsalon Nivo en het Plantenasiel LEAFDE. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

In de foyer van Tetem vind je Blender Blender, een veelzijdige conceptstore gericht op duurzaamheid en technologie. Je kunt er duurzaam vervaardigde en innovatieve cadeaus kopen en terecht voor een lekkere vegetarisch lunch, verse sapjes en goede koffie. In de workspace kan je in een inspirerende omgeving aan het werk en creatieve collega’s ontmoeten. Je kunt een ‘weesplant’ brengen of ophalen en je haar laten knippen bij Kapsalon Nivo. Ook biedt Power Noord lees- en taalcursussen aan voor buurtbewoners. Blender Blender is een multifunctionele ruimte en een plek waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten!

Tetem wil meewerken aan een wereld die duurzaam, inclusief en zorgzaam is. Er móét iets veranderen in ons eetpatroon, wil de aarde niet uitgeput raken en de wereld in de toekomst kunnen overleven. Daarbij vinden we het belangrijk om niet alleen de rechten van mensen, maar ook die van dieren te respecteren. De horeca staat daarom in het teken van lekker, gezond én duurzaam; van vers geperste sapjes, eerlijke koffie en thee tot smakelijke vegetarische en vegan lunchgerechten.

Naast zorg voor de wereld, willen we ook het gesprek aangaan over Fair Care, zorg voor elkaar en voor jezelf. In LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton Nieuwenhuis hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Planten krijgen onderdak, zorg en ruimte om hun eigen verhaal - geschiedenis - te vertellen. Het Plantenasiel vertelt het verhaal van planten, maar daarmee ook het verhaal van de mensen in het leven van de planten. Op deze manier proberen we bepaalde ingewikkelde thema’s als inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven en eigenaarschap op toegankelijke wijze bespreekbaar te maken.

Iederéén is welkom bij Blender Blender! Bezoekers, buurtbewoners, studenten en professionals  bieden we de ruimte om met elkaar in contact te komen, het gesprek aan te gaan en op een fijne plek (samen) te werken. Blender Blender staat in directe verbinding met alle activiteiten en programma’s binnen Tetem. Natuurlijk met onze interactieve tentoonstellingen, die raken aan actuele onderwerpen en thema’s in de samenleving. Daarnaast met het Lab van Tetem, dat bestaat uit het MaakMeeLab voor gezinnen, kinderen uit de buurt en geïnteresseerden en het FabLab waar professionals en studenten werken aan ontwikkeling en verbreding van hun skills. Dan is er de Projectspace, waar Tetem samen met makers en onderwijsinstellingen uit de regio werkt aan tentoonstellingen, producties en projecten. Tot slot is er de Huiskamer, die door wijkbewoners gebruikt wordt voor taal- en computerles en ontmoetingen.